Nagyot nyert a lottón, a testvére bérgyilkost fogadott fel, hogy megölje

Argentine Pesos And U.S. Dollar Picture Illustrations NurPhoto General news November 9 2021 9th November 2021 Buenos Aires Argentina United States Horizontal
United States one hundred dollar bills are seen in this picture illustration taken in Buenos Aires, Argentina November 9, 2021. (Photo by Matías Baglietto/NurPhoto) (Photo by Matías Baglietto / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
William Post III esete a bizonyíték arra, hogy nem mindenki jár jól egy jelentős lottónyereménnyel.
Vágólapra másolva!

Egy korábbi történetet vett elő most a Daily Star, bizonyítandó, hogy nem mindenki tud bánni a pénzzel, és a nagy nyeremény sokszor csak bajt okoz. 1988-ban William "Bud" Post III 16,2 millió dollárt nyert egy amerikai, állami lottón Pennsylvaniában, ez mai középárfolyamon 5 milliárd 118 millió forintnak felel meg. A szép vagyonnal azonban nem tudott bánni, sőt, majdnem meg is ölték miatta.

Az összeget nem kapta meg egyszerre, félmillió dolláros éves kifizetés volt a szabályzatban, de a 12 hónapra jutó 500 ezer dollárt, közel 160 millió forintot majdnem elverte két hét alatt. A harmadik hónapban már csúnyán el volt adósodva, és egyre rosszabb helyzetbe manőverezte magát: valamivel később kétmotoros sugárhajtású repülőgépet is vásárolt, annak ellenére, hogy nem volt pilótaengedélye. Végül kénytelen volt csődöt jelenteni, és börtönben is volt, mert rálőtt egy díjbeszedőre. A mélypont azonban mégis az lehetett, amikor a bátyja felbérelt egy bérgyilkost, hogy likvidálja őt és hatodik (!) feleségét, így akart örökséghez jutni.

Forrás: NurPhoto via AFP/Matías Baglietto/NurPhoto/Matias Baglietto

A férfi 66 éves korában a Washing Postnak nyilatkozott, és elmondta, hogy mindeni csak arról ábrándozik, hogy nagy összeget nyer, de nincsenek tisztában azzal, hogy a hirtelen jött mesés vagyon rémálommá fordulhat és sok problémát okoz a magánéletben. "Sokkal boldogabb voltam, amikor csődbe mentem" - jegyezte meg.