Egy francia művész azt állítja, hogy Travis Scott 2016-ban az ő munkáját használta fel lemezborítóként. A bírósághoz fordult, több százezer dollárra perli a rappert.

Hazájában, Franciaországban nyújtott be bírósági keresetet Travis Scott ellen egy Mickaël Mehala nevű férfi, aki szerint a rapper 2016-os lemeze, a Travis La Flame borítójához az ő festményét használta fel:

Forrás: SoundCloud

A képen Scott kentaurként látható, amit az állítása szerint Mehala talált ki és rajzolt meg: azt mondja, a képet 2015-ben csak azért küldte el a rappernek egy privát Instagram-üzenetben, hogy az megmutathassa más rajongóknak is. Választ nem kapott, a következő évben azonban megjelent a borító, amelyen még Mehala aláírása is látható a jobb alsó sarokban, a munkáit ugyanis Black Childish művésznéven szokta publikálni.

A férfi csak 2019-ben jegyeztette be a képet, és a TMZ szerint akkor már Scott ügyvédei is jelentkeztek nála, azt mondták, nem volt tudomásuk arról, hogy a borítóhoz egy korábbi műalkotást használtak fel. A képet azóta több platformról is leszedték, de van még, ahol használják.

Travis ScottForrás: AFP/Suzanne Cordeiro

Scottot közben a több halálos áldozattal járó fesztivál, az Astroworld miatt még komolyabb összegre perlik, erről itt írtunk korábban.