Meghalt Ronnie Spector

Ronnie Spector Horizontal MUSIC
(FILES) In this file photo taken on March 15, 2010 musician Ronnie Spector onstage at the 25th Annual Rock And Roll Hall of Fame Induction Ceremony at the Waldorf Astoria in New York City. - Ronnie Spector, the cat-eyed rock 'n' roll singer behind the 1960s group the Ronettes, whose era-defining hits included the classic "Be My Baby," died on January 12, 2022. She was 78 years old. (Photo by Michael Loccisano / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt Ronnie Spector, a nagy hatású The Ronettes zenekar alapító tagja.
Vágólapra másolva!

78 évesen rákban halt meg Ronnie Spector amerikai énekesnő, aki főleg az 1960-as, 1970-es években volt népszerű a The Ronettes lánytrióval, "a rock'n'roll rosszlányaként" többek között Brian Wilsonra, Billy Joelre, Amy Winehouse-ra is hatással volt. A zenekar tagjaként 2007-ben iktatták be a Rock and Roll Hall of Fame-be, vagyis a rock'n'roll hírességek csarnokába.

Ronnie Spector a színpadon, 2010 Forrás: AFP/2010 Getty Images/Michael Loccisano

A Spector nevet a tavaly börtönben meghalt exférje, Phil Spector producer után vette fel, Veronica Yvette Bennett néven született. A The Ronettest a nővérével, Estelle Bennett-tel és az unokatestvérükkel, Nedra Talley-val alapította, szerinte a vérségi kötelék különböztette meg őket a többi lánybandától.

Olyan slágereik voltak, mint a Be My Baby, a Baby I Love You, a The Best Part of Breakin' Up vagy a Walking in the Rain, amelyek közül kétségkívül az első volt a leghíresebb, olyan filmekben is lehetett hallani, mint a Dirty Dancing vagy az Aljas utcák.

A dalt aztán többek között Andy Kim, Jody Miller és a The Bates is feldolgozta, a nyitó dobtéma pedig minden idők egyik legtöbbet használt motívuma lett, a The Cars, a Manic Street Preachers, a The Jesus and Mary Chain, Meat Loaf, Taylor Swift, Lana Del Ray vagy épp Szabó Benedek egy-egy dalában is tetten érhető, hogy csak pár példát említsünk.