Meghalt Ronnie Spector, a nagy hatású The Ronettes zenekar alapító tagja.

78 évesen rákban halt meg Ronnie Spector amerikai énekesnő, aki főleg az 1960-as, 1970-es években volt népszerű a The Ronettes lánytrióval, "a rock'n'roll rosszlányaként" többek között Brian Wilsonra, Billy Joelre, Amy Winehouse-ra is hatással volt. A zenekar tagjaként 2007-ben iktatták be a Rock and Roll Hall of Fame-be, vagyis a rock'n'roll hírességek csarnokába.

Ronnie Spector a színpadon, 2010Forrás: AFP/2010 Getty Images/Michael Loccisano

A Spector nevet a tavaly börtönben meghalt exférje, Phil Spector producer után vette fel, Veronica Yvette Bennett néven született. A The Ronettest a nővérével, Estelle Bennett-tel és az unokatestvérükkel, Nedra Talley-val alapította, szerinte a vérségi kötelék különböztette meg őket a többi lánybandától.

Olyan slágereik voltak, mint a Be My Baby, a Baby I Love You, a The Best Part of Breakin' Up vagy a Walking in the Rain, amelyek közül kétségkívül az első volt a leghíresebb, olyan filmekben is lehetett hallani, mint a Dirty Dancing vagy az Aljas utcák.

A dalt aztán többek között Andy Kim, Jody Miller és a The Bates is feldolgozta, a nyitó dobtéma pedig minden idők egyik legtöbbet használt motívuma lett, a The Cars, a Manic Street Preachers, a The Jesus and Mary Chain, Meat Loaf, Taylor Swift, Lana Del Ray vagy épp Szabó Benedek egy-egy dalában is tetten érhető, hogy csak pár példát említsünk.