Az M4 Sport legnézettebb férfi kézilabda-közvetítése lett az Európa-bajnokság vasárnap esti rangadója. A Magyarország – Portugália mérkőzést több mint 450 ezren követték a közmédia sportcsatornáján. Ezzel ez a találkozó lett a legnézettebb férfi kézilabda-közvetítés Magyarországon a csatorna indulása óta.

A magyar férfi kézilabda-válogatott egy utolsó pillanatban szerzett góllal 31-30-ra nyert Portugália ellen a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában vasárnap este. Óriási tétje volt a mérkőzésnek, hiszen a magyar válogatott vereséget szenvedett nyitó mérkőzésén Hollandiától, így a továbbjutás szempontjából létfontosságú volt, hogy győzzenek a portugálok ellen. A helyszínen 20 ezer néző szurkolta végig szinte nyolcadik játékosként a meccset, fantasztikus hangulatot teremtve segítették a válogatottat a bravúr elérésében. Az M4 Sport képernyője előtt is hasonló lehetett a hangulat. Az utolsó másodpercekben lőtt vezető gólt ugyanis több mint 450 ezren látták.

Forrás: MTVA

Vasárnap este a tévénézők 10,1 százaléka választotta a magyar férfi kézilabda-válogatott csoportrangadóját. A mérkőzést 450 964 néző követte az M4 Sport csatornán, és több mint 907 000 embert ért el a közvetítés. A véglegetekig izgalmas mérkőzés ezzel felülmúlta a korábbi csúcstartó Franciaország – Magyarország összecsapást a tavalyi világbajnokságról. A legnézettebb találkozó címet egyébként a Magyarország - Franciaország női olimpiai csoportmérkőzés tartja. A tavaly júliusi meccset több mint 510 ezer néző követte az M4 Sporton.

A három legnézettebb férfi kézilabda-közvetítés Magyarországon az M4 Sport indulása óta:

1. Magyarország – Portugália (2022, férfi kézilabda-Eb): 450 ezer néző

2. Franciaország – Magyarország (2021, férfi kézilabda-vb): 436 ezer néző

3. Magyarország – Tunézia (2019, férfi kézilabda-vb): 422 ezer néző

Kedden 18 órakor következik az utolsó csoportkör. Hogy sikerül-e a nézettségi rekorddöntés, kedden este kiderül, de ami ennél is fontosabb, az a győzelem, hiszen a tét az Európa-bajnokságon való szereplés folytatása.