Az Omega 1972-es slágere, az Addig élj című szerzemény angol verziója a Hulu által gyártott sci-fi sorozat, a Future Man főcímdalaként csendült fel, ám mint kiderült, az amerikai produkciónak az együttes erre nem adott engedélyt. A zenekar Kossuth-díjas gitárosa, Molnár György Elefánt beszerezte azokat az okmányokat, amelyek bizonyítják, hogy a dal az ő és a tavaly decemberben elhunyt Kóbor János szerzeménye.

– Másfél hónap kemény munka után egy szerzői és jogvédő iroda kiállított egy angol nyelvű igazoló okmányt, úgynevezett certifikációt, amely alátámasztja, hogy a dal a miénk – mondta a Blikknek Elefánt, aki el is küldte a dokumentumot a sorozatot gyártó Hulunak. Egyelőre nem reagáltak, de biztos, hogy hosszú macera lesz, mire rendeződik a helyzet.

Minimum 500 dollárt, azaz nagyjából 160 ezer forintot fizetnek az első alkalomért, amikor lejátsszák a sorozat elején a dalt, utána pedig már kevesebbet, de rendszeresen utalnak. Valaki ezt az összeget felvette, tehát jogtalanul szerzett hasznot a dalból.

Elefánt tudja, hogy a jogvita, a pereskedés sokáig eltarthat, ám mint mondja, ez elvi kérdés számára. A két évadot és összesen 26 részt megélt sorozat mára lekerült a képernyőről, de ez szerinte mit sem változtat azon, hogy valaki visszaélt az előadók nevével és tulajdonával.