Tóth Dávidot, az olimpiai ezüstérmes kajakozót, exatlonistát, a TV2-n látott A Nagy Ő-t arról kérdeztük, mi történt vele azóta, hogy véget ért a párkereső reality. Mesélt a menedzseri munkájáról, a Balaton körbe biciklizéséről és persze fény derül arra a titokra is, ami sok nőt érdekel az országban: vajon foglalt-e a szíve a Laurával való szakítását követően vagy van még esélye a lányoknak nála? Milyen munkát szeretne a jövőben, mikor tervez családot?

3 nagy tévés szereplése volt: Exatlon Hungary, Dancing with the Stars és a Nagy Ő. Hogyan hatott mindez az ismertségére?

- Valóban többen megismernek, mint amikor aktív sportoló voltam még. A Nagy Ő című műsor után vicces, érdekes szituáció az volt december végén, amikor a barátaimmal beültünk valahova a belvárosban és többen is odajöttek hozzám, hogy elmondják a véleményüket, hogy szerintük jól vagy rosszul döntöttem a műsor végén.

Hogyan fogadta ezeket a kéretlen tanácsokat: tudta mindennek a humoros oldalát nézni és így reagálni?

- Abszolút humorral fogtam fel és kezeltem ezeket a szituációkat: szépen meg is köszöntem a tanácsokat... Decemberben futott a Nagy Ő, ezért ezek az esetek decemberben történtek meg velem, január óta nem igazán fordult elő, hogy megállítottak volna hasonló okokból kifolyólag.

Forrás: Instagram

Fut a TV2-n az Exaton Hungary All Star évada. Arról nyilván nem nyilatkozhat, esetleg később csatlakozik-e a versenyzőkhöz. De kinek drukkol az új évadban?

- Természetesen a Bajnokoknak drukkolok, főleg úgy, hogy vannak közöttük az én évadomból is versenyzők, például dr. Busa Gabriella, Ungvári Miklós, Kempf Zozó és Szabó Dorka is.

Egy interjúban azt nyilatkozta, hogy az Exatlon Hungary 2. évadában való szereplése nemcsak az országos népszerűséget hozta az életébe, hanem igazi barátságokat is. Kikkel tartja a kapcsolatot azóta is?

- Igen, amikor elvállaltam a felkérést azt gondoltam, hogy mivel a labdajátékok nem tartoznak az erősségeim közé, maximum pár hétig leszek kinn, Dominikán. Végül egészen jól elboldogultam a pályán, így a pár hétből öt hónap lett. Ezidő alatt nagyon jó barátság alakult ki közöttünk a Bajnokokkal, nem is szeretnék kiemelni senkit, mindenkivel jóban vagyok, időről időre összejövünk valakinél, legutoljára december végén Busa Gabriellánál találkoztunk néhányan.

Ennek a szoros barátságnak, ami kialakult a Bajnokok között, lehetséges, hogy – többek között – az élsportolói múlt az oka?

- Igen, úgy gondolom, ez lehet az oka. Hasonló a múltunk, az életszemléletünk, ez jó alapja a barátságunknak.

tv2

Véget ért a Nagy Ő forgatása. Mik a tervei? Mivel foglalkozik jelenleg? Vannak televíziós megkeresései?

- Vannak konkrét megkeresések, de nem mondok igent mindenre. Nem vágyom mindenképpen televíziós szereplésre, arra mondok igent, amiben látok fantáziát.

Azért fogadta el a három teljesen különböző típusú televíziós műsorra való felkérést is, mert látott azokban fantáziát? Szereti a kihívásokat?

- Igen és ne felejtsük el, hogy az Exatlon Hungary közel is állt hozzám, a sport miatt, a tánc szintén sport és hatalmas kihívás volt számomra, a Nagy Ő-vel kapcsolatosan pedig adtam egy esélyt, hogy miért ne találhatnám meg az igazit egy párkereső műsor keretében. Volt olyan műsor, amire azért mondtam nemet, mert nem láttam benne fantáziát és volt olyan is, amit azért utasítottam vissza, mert úgy éreztem, hozzám nem passzol az a műsor, nem lennék alkalmas rá.

Térjünk vissza az eredeti kérdésre. Mivel foglalkozik jelenleg?

- A Magyar Kajak-Kenu Szövetségnél dolgozom és a Wichmann Tamás Regionális Akadémia menedzsere vagyok tavaly február 1-je óta. Feladataim közé tartozik a kölyök válogatott kijelölése, régiós események szervezése. Sokat tanulok a sportág működéséről, még most is ennek a munkának köszönhetően.

Úgy nyilatkozott egy interjúban, hogy a hírnév egyik pozitív hozadéka az, hogy többen kezdenek el Tóth Dávid hatására kajakozni. Ezt egyfajta küldetésként látja?

- Valóban kaptam olyan üzeneteket, hogy az én hatásomra ment le kajakozni valakinek a testvére, gyereke. Nagyon örültem ezeknek a leveleknek. Amellett, hogy a 13-14 éves korosztályt menedzselem, ha azzal is tudok segíteni, hogy az én hatásomra még többen kezdenek el sportolni, kajakozni és kenuzni, akkor ez lehet egyfajta küldetés is.

Hol lesz tíz év múlva? A vízparton?

- Mielőtt befejeztem a sportkarrieremet, sokat gondolkoztam azon, hogy képzelem el majd a folytatást. Már akkor az fogalmazódott meg a fejemben, hogy nem szeretnék edzősködni, mivel az ugyanolyan életvitelt jelentene, mint versenyzőként. Nem szeretnék újra edzőtáborokba menni folyamatosan, mivel szeretném, ha jutna időm a magánéletemre is, ugyanis mindenképpen célom a családalapítás. A mostani munkámnak köszönhetően nem szakadtam el a sportágamtól, de jut idő a magánéletemre is.

Amióta befejezte a versenysportolói pályafutását az Exatlon Hungaryt követően mennyire van jelen a sport az életében?

- A sportolás fontos szerepet tölt be most is az életemben, de már csak azt csinálom, ami jól esik, így télen inkább kondizni járok, már nem megyek ki futni a mínuszokban, ha nem muszáj. Nyáron továbbra is szívesen kajakozok és újabban megszerettem a biciklizést is.

Tervei között szerepel akár a Balaton körbebiciklizése is?

- Érdekes. Pont erre gondoltam az elmúlt napokban, hogy milyen jó lenne a Balatont körbebiciklizni!

Forrás: Tóth Dávid/Instagram

Szóba került a magánélet, az, hogy lassan szeretne már saját családot alapítani. Változtatott a Nagy Ő show a nőkhöz, a párkapcsolathoz való hozzáállásán, a saját személyiségén?

- Nyitottabb lettem, a forgatás sokat segített abban, hogy beszéljek az érzéseimről, hiszen korábban nehezebben nyíltam meg és fejeztem ki magam érzelmileg.

Ismerkedik mostanában? Ha igen, hol? Szórakozóhelyen, közösségi felületeken, esetleg baráti társaságban?

- Korábban egyszerűbb volt a közösségi oldalakon ismerkednem, de most annyi üzenetet kapok és annyifélét, hogy egyszerűen lehetetlen minden levelet megnyitni és nem is szeretném, mert tényleg kaptam bolondos üzenetektől a felkínálkozó leveleken át, negatív üzeneteket, kommenteket is az utóbbi időben. Marad a szórakozóhelyen, baráti társaságon keresztüli ismerkedés. De jelenleg egyik sem aktuális.

Nem aktuális? Azért nem, mert pihen, nem ismerkedik éppen vagy van valaki az életében?

- A második. Nem szeretnék erről sokat mondani még, csak annyit, hogy pár hete ismerjük egymást, de annál intenzívebb a kapcsolatunk. Persze, ha ezt az interjút most elolvassák, biztosan meg fognak rohanni az újságírók engem, bennünket... Érdekes, hogy amikor annyira akartam szerelmes lenni a Nagy Ő forgatása előtt, alatt, nem jött a szerelem. Laurával kapcsolatban végül kiderült számomra, hogy nem igazi szerelem volt, hanem inkább egy erős fellángolás. A szakításunkat követően elengedtem az egészet és ősszel egyáltalán nem is randiztam. És egyszer csak megérkezett az életembe Ő.