Az álomgyárnak is hívott Hollywoodban is történtek már rémálomba illő, szörnyű halálesetek, borzalmas gyilkosságok, ezekből idézünk fel párat. A Fekete Dália vagy Sharon Tate esetéről, netán az O. J. Simpson-ügyről sokan hallhattak itthon is, de tudunk még más tragédiákról: egy színészt például a saját felesége lőtt le, egy magyar származású gyereksztárral pedig az apja végzett álmában.

Félbevágott holttestet találtak

Forrás: Wikipedia/Los Angeles Police Department

Hollywood és a gyilkosságok kapcsolatáról sokaknak eszébe juthat a Fekete Dáliának hívott Elizabeth Short esete – annak ellenére, hogy csak reménybeli színésznő volt, és szigorúan véve nem is Hollywoodban (hanem egy másik Los Angeles-i negyedben) találták meg a félbevágott, megcsonkított holttestét. Az 1947-es gyilkosságot hivatalosan máig megoldatlannak tartják, talán ezért ihletett több művet: James Ellroy regényéből Brian De Palma készített filmet (Fekete Dália), újabban pedig az Én vagyok az éjszaka című minisorozat kínált egy megoldást az ügyre.

Brutális kegyetlenséggel ölték meg a terhes színésznőt

Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Épp árulják a Beverly Hills-i villát, amelynek helyén egy másik hírhedt gyilkosság történt: ott ölték meg Roman Polanski terhes feleségét, a 26 éves Sharon Tate-et – négy másik emberrel együtt. Az áldozatokat különös kegyetlenséggel gyilkolták meg Charles Manson emberei, a színésznőt például tizenhat késszúrás érte, a vérével pedig a „pig", vagyis „disznó" szót mázolták a bejárati ajtóra. A mészárlás 1969-ben történt, és a hippikorszak végét is jelentette, leszámolva annak romantikájával – amiről itt írtunk bővebben.

Szíven szúrta egy rabló a színészt

Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Carlyle Productions/Carlyle Productions

Itthon kevésbé ismert eset Sal Mineóé, akit 1976-ban egy színdarab próbája után, a kocsijából a lakása előtt kiszállva szúrt szíven egy rabló. Kétéves nyomozás után derült ki, hogy a gyilkosságot a pizzafutárként dolgozó Lionel Ray Williams követte el, aki váltig állította, hogy nem tudta, kit ölt meg – de így is 57 év börtönre ítélték. Mineo az ötvenes években volt tinisztár, például James Deannel is játszott a Haragban a világgal című filmben vagy a Óriásban. Később már inkább csak vendégszerepeket kapott, a halálakor 37 éves volt.

Felesége lőtte le a komikust

Forrás: Warner Bros.

A Saturday Night Live komikusát, a Simpson családban is közreműködő Phil Hartmant a harmadik felesége, Brynn Omdahl ölte meg, aki már korábban is tett tanúbizonyságot érzelmi labilitásáról: dühkitörései, féltékenységi drámái sűrűn tarkították a házaspár mindennapjait. 1998-ban részegen és bedrogozva, egy veszekedés után egy olyan pisztollyal lőtt többször Hartmanba, amelyet pont a férfitól kapott ajándékba, hogy meg tudja védeni magát. A nő aztán értesítette egyik barátját, majd amíg az a házhoz érkező rendőröket fogadta, bezárkózott a szobájába, és magával is végzett.

Lapozzon, a következő oldalon újabb megrázó történetekkel folytatjuk!