Az  Szerencsekerék sztárokkal, amerikai vetélkedőben, jellemzően hírességek indulnak a főnyereményért, melyet végül jótékony célokra ajánlanak fel. A legutóbbi adásban részt vett a Hatodik érzék című film gyermeksztárja, Haley Joel Osment, aki ma már 34 éves felnőtt férfi, és nálunk kevésbé ismert két tévésztár, Tatyana Ali és Curtis Stone. Végül Osment került ki győztesként a vetélkedőből, aki egy Los Angeles-i Regionális Élelmiszerbank számára ajánlotta fel a nyereményét.

A műsor két házigazdája Vanna White és Pat Sajak, közülük az utóbbi egy igen kínos szituációba keverte magát az adás során - írja a People magazin.Az egyik feladvány megfejtése ugyanis a Sherlock sorozatból és a Marvel filmekből is jól ismert Benedict Cumberbatch neve volt, ami Sajak számára nem mondott semmit.A forduló után Sajak megkérte a megfejtő játékost, Tatyana Alit, hogy magyarázza el, hogy ki az a Cumberbatch, azok számára, akik esetleg nem tudnák. Ettől még kínosabbá vált a szituáció, ugyanis a Ali tétovázva válaszolta kérdőn, hogy egy színész... A műsorvezető ezek után bevallotta, hogy ő egyáltalán nem tudta kiről van szó.

Nem tudtam a választ, úgyhogy úgy tettem, mintha csak azt mondanám, hogy akkor mondd el nekünk.... Én persze tudom, de te mondd meg nekünk... Ez egyfajta kis műsorvezetői trükk volt" – mondta Sajak.

Az adást követően a műsor készítői a Szerencsekerék hivatalos Twitter oldalán kértek elnézést Cumberbatch-tól, de a rajongók nem mentek el szó nélkül az incidens mellett.

Hogy lehet, hogy valaki a showbizniszben nem ismeri Benedictet, komolyan? Ő az egyik legjobb színész manapság– írta az egyik felhasználó.

Bocsánatod kellene kérned, Benedict egy csodálatos színész, aki sosem nyújtott rossz alakítást. Szégyen rád nézve Pat. – írta egy másik hozzászóló.

Akadt olyan is, aki elnézte a műsorvezető tudatlanságát, ugyanis bevallota, hogy neki sem volt halvány fogalma sem arról, hogy ki is az a Benedict Cumberbatch, aki eddig még egyáltalán nem reagált a történtekkel kapcsolatban.

Benedict Cumberbatch a Patrick Melrose plakátjánForrás: HBO