A Westworld sztárja, Evan Rachel Wood egy új dokumentumfilmben részletesen elmesélte, hogy miként használta ki szexuálisan egykori párja, Marilyn Manson – remélve, hogy a történetével segíthet a sorstársainak feldolgozni a velük történteket.

Egy, a napokban debütáló dokumentumfilm, a Phoenix Rising keretében vallott a Westworld című sikersorozat főszereplője, Evan Rachel Wood a vele történtekről és rossz tapasztalatairól.

Még 19 éves korában alkottak egy párt Brian Warnerrel – művésznevén Marilyn Mansonnal, – aki egy 2007-es videoklip-forgatáson alázta meg először a nála majdnem 20 évvel fiatalabb színésznőt. Wood elmondása szerint 5 évig alkottak egy párt a zenésszel, amikor ő még fiatal volt és befolyásolható. A férfi ezt jól tudta, és visszaélt párja naivitásával, aki akkoriban teljesen a férfi hatása alatt állt.

A bántalmazóm Brian Warner volt, akit a világ Marilyn Manson néven ismer. Tinédzserkoromban kezdett a bizalmamba férkőzni, aztán éveken át szörnyű módokon bántalmazott. Kimosta az agyamat és manipulált, hogy behódoljak neki. Elegem van abból, hogy a megtorlástól, rágalmazástól vagy zsarolástól való félelemben éljek– írta a színésznő egy Instagram-posztban.

Wood számára a legmegrázóbb eset a zenész klipjének forgatásakor történt, ahol semmi sem úgy történt, ahogy azt előre megbeszélték. A Heart-Shaped Glasses című dalhoz készült videóban egy szexjelenet felvételére készültek, mely egyáltalán nem a megbeszéltek szerint alakult.
Olyan dolgokat csináltunk, amiket nem úgy dobtak be nekem. ... Megbeszéltünk egy szimulált szexjelenetet, de amint a kamerák forogtak, ő elkezdett igaziból behatolni belém. Ebbe soha nem egyeztem bele. Profi színésznő vagyok, egész életemben ezt csináltam; soha életemben nem voltam még ilyen amatőr forgatáson, egészen addig a napigidézi a People magazin a Wood által megfogalmazott gondolatokat.

A színésznő emlékei szerint, hatalmas káosz uralkodott a teljes forgatási idő alatt. Ő látta a stábon is a döbbenetet, hogy lefagytak és nem tudták, hogyan kezeljék ezt az abszurd, kínos helyzetet.

Nem éreztem magam biztonságban. Senki sem vigyázott rám. Nagyon traumatizáló élmény volt a klip forgatása. Nem tudtam, hogyan álljak ki magamért, vagy hogyan mondjak nemet, mert arra voltam kondicionálva és kiképezve, hogy soha ne szóljak vissza – vallotta be a színésznő, aki hozzátette, hogy utána undorítónak érezte magát éveken keresztül, és azt gondolta, hogy valami szégyenleteset tett. Azért most beszél a történtekről, mert nagyon hosszú időre volt szüksége ahhoz, hogy feldolgozza és megértse mi is történt akkor valójában. Manson és képviselője egyelőre nem reagált Wood állításaira, de a korábbi hasonló vádakat következetesen tagadták.

Evan Rachel Wood és Marilyn Manson 2007-benForrás: Getty Images/AFP/2007 Getty Images/Scott Wintrow