Koraszülöttek lettek Rúzsa Magdi ikrei, egy darabig kórházban maradnak

Rúzsa Magdi
Vágólapra másolva!
Pár napig még biztos nem vihetők haza a babák.
Vágólapra másolva!

"Több hónapja alig alszom, és ezt nyilván érzem sok szempontból, de ezt az áldozatot meg kell hozni, hogy ők jól legyenek. Már körülbelül ötkilónyi baba van a pocakomban, ami nagyon jó, de ez még közel sem a vége" – árulta el az énekesnő nemrég a hot!-nak, ami azt jelentette, hogy már akkor átlagosan 1600 gramm felett lehettek a picik. Ez a tény, illetve az, hogy az énekesnő a 34. hétig tudta hordani a babákat, a szakember szerint nemcsak ritkaságszámba megy, de az orvosok számára is örömhír, hiszen így sokkal kisebb az esélye annak, hogy később bármilyen probléma fellépjen - írta a Blikk.

Rúzsa Magdi Facebook

"Ugyan a 37. hét előtt született babák koraszülöttnek számítanak, hármasikreknél hatalmas dolog, hogy eljutottak a 34. hétig" – magyarázta a lap által megkérdezett szakorvos, aki szerint persze, ez nem jelenti azt, hogy az énekesnő és gyermekei, Lujza, Keve és Zalán azonnal haza is mehetnek a kórházból.

"Az édesanya, aki szinte biztosan császármetszéssel hozta világra a babákat, akár már 48 óra múlva hazamehetne, de a gyermekek esetében sok dolognak kell teljesülnie ehhez. Többek között fontos, hogy a gyerekek, akik jó eséllyel nyitott inkubátorba kerülhettek, mekkora súllyal jöttek világra, s hogy abból tíz százaléknál többet ne veszítsenek" – magyarázta a doktor, aki kiemelte: hármasikrek esetén az első pillanattól kijelölnek egy nővért, aki az anyuka rendelkezésére áll a kórházban, mindenben segítve neki.