Hamarosan ítéletet hoz a bíróság az egykori valóságshow-szereplő eltűnésének és halálának ügyében. A tét hatalmas: a vádlottra vagy 30 évnyi börtön vár, vagy szabadság - írta a Borsonline.

Ma délelőtt újra bíróság elé áll B. László, akit nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolnak Novozánszki Fanni eltűnése kapcsán - írta a lap.

A bírónő ma két tanú vallomását hallgatja meg, illetve egy újonnan kirendelt szakértőét is, aztán végre pont kerülhet az évek óta húzódó, rejtélyes ügy végére, lezárul a bizonyítási eljárás.

B.László a bíróság előttFotó: Polyák Attila - Origo

A lap úgy tudja, a bírónő szeretne már februárban elsőfokú ítéletet hirdetni. Az ügyészség álláspontja szerint, ha B. László az előkészítő ülésen elismeri bűnösségét, illetve a tárgyalás jogáról is lemond, akkor életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoznak, ami azt jelenti, hogy leghamarabb 30 év múlva helyezhetik feltételesen szabadlábra. 

A férfi ügyvédei arra számítanak, hogy személyi szabadság megsértése miatt ítélhetik el a védencüket, amiért maximum 5 évig tartó szabadságvesztést kaphat. B. László immár több mint 4 éve van házi őrizetben. Ha nem kapja meg a maximális 5 éves büntetést, akkor az is elképzelhető, hogy szabadon kisétálhat a bíróság épületéből