Kozso: A nevemet sem tudtam leírni

kozsó story-gála 2017
Vágólapra másolva!
Kozsó énekes, producer, az Ámokfutók egykori frontembere bár még nincs teljesen jól, napi 5 órán át gyakorolja a beszédet, írást, Japánba készül a Szomorú szamuráj című nagy slágerének japán nyelven való felvétele miatt – tudtuk meg a TV2 Mokka ma reggeli adásából.
Vágólapra másolva!

Az énekesnek két agyvérzés és két aneurizma után hét éve újra kellett tanulnia beszélni, írni, járni. A szakemberek mellett lánya, Amanda és lányunokája segítségével, ahogyan fogalmazott, éppen az általános iskola 7. osztályát járja. Ma reggel a korábbi rajzfüzete alapján mutatta be azt, hogy honnan is indult a kómából való felébredését követően: ,,Több perc volt egy vonal..."

Kozsó Forrás: Polyák Attila/Origo

Bár elérzékenyülve mesélt arról Mádai Viviennek és Pachmann Péternek, hogy még mindig a vele történtek hatása alatt van, azt gondolja, nem véletlenül történt meg mindez vele: egyfajta nagykövetként szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy ami vele megtörtént, az bárkivel megtörténhet és ezért a szeretet legyen a motiváló erő mindenkinél.

Kozsó jövőbeli terveibe is beavatta a műsorvezetőket: új lemeze, elkészült, így már csak egy japán út vár rá, azért, hogy a Szomorú szamuráj című slágerét japán nyelven is fel tudja venni.

(A teljes videót itt tekinthetik meg.)