Rendőrt küldtek Damu Roland fogadott anyjára

Meghalt Damu Roland, magyar színész, szinkronszínész, 2021
Budapest, 2012. március 20. Damu Roland a Fővárosi Törvényszéken, ahol erőszakos közösülés és más bűncselekmények miatt jogerősen négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélték a sorozatszínészt, valamint 5 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. A bíróság jogerős döntésével megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly szeptemberben hozott elsőfokú ítéletét, amelyben első fokon hat év börtönre ítélték és hat évre eltiltották a közügyektől. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Fogadott anyját hiába kérte végakaratában Damu Roland, úgy tűnik, mégsem ő temeti majd el a színészt. Még az is kérdéses, hogy a 72 éves asszony egyáltalán utolsó útjára kísérheti-e majd a Jóban Rosszban egykori sztárját. A temetés szervezéséből ugyanis rendőrségi ügy lett - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Hat héttel ezelőtt halt meg Damu Roland, de a temetésére még mindig nem került sor. A színész azt szerette volna, ha nagynénje – akire édesanyjaként tekintett – temeti el. A Borshoz eljutott információk szerint Éva néni most pont azért szorul magyarázkodásra, mert „csak" teljesíteni akarta egy haldokló végakaratát. A lapnak az idős asszony nem kívánt nyilatkozni, de Damu unokaöccse, Tóth István megkeresésükre elmondta, még mindig nem tértek magukhoz.

– mondta felháborodva a fiatal férfi.

Damu Roland Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"A rendőrnőnek válaszolt a kérdéseire, és megpróbálta felvázolni a temetéssel kapcsolatos tényeket, de ez egyelőre kevésnek bizonyul. Tájékoztatta a mamámat, hogy be kell majd fáradnia a rendőrségre, ennek időpontjáról azonban később fogják értesíteni. Féltem a nagyit, és mérhetetlenül felháborít, amikor semmi rosszat nem tett. Mi csak azt tudjuk, hogy Roland a nagyimat kérte meg, temesse el és hogy ne legyenek ott a szülei. Ez egy szóbeli végakarat volt, teljesen jóhiszeműen gondoltuk, hogy ebből nem lehet baj, hiszen a halotti anyakönyvi kivonatot is ő kapta meg a kórházban. A nagymamám idős, nem szeretném, ha idegileg még jobban kikészülne, hiszen pont elég neki a Roland halálát megemésztenie. Nem ezt érdemli, amióta az eszemet tudom, mindig azt láttam, amiben csak tudja, segítette Rolandot. A temetés ügyeit is kizárólag azért vette először a kezébe, mert ezt Roland kérte. Ez meg végképp nem hiányzott, hogy ki tudja meddig kell majd rendőrségre járnia kihallgatásokra" – mondta.

István és családja főleg azt nem érti, hogy miért tett feljelentést Damu édesapja, hiszen elmondásuk szerint a férfi hosszú évek óta nem volt része a színész életének. István és nagymamája megpróbálta felvenni az idősebb Damuval a kapcsolatot, hogy tisztázzák a helyzetet, de mindhiába.

Természetesen miután értesültem a nagymamámtól a feljelentésről, megkerestem Rudolfot telefonon, de arrogánsan lekezelően viselkedett velem. Végül nem is tudtam elmondani, amit szerettem volna, mert rám csapta a telefont. De itt üzenem neki, hogy keressen meg, mert van miről beszélnünk, és nem ijedünk meg semmitől, állunk elébe, hogy bebizonyítsuk a mi igazunkat" – mesélte a Borsnak.

Istvánék nagyon szeretnék tudni, hogy mikor lesz a temetés, de úgy gondolja, míg Roland pont azt nem akarta, hogy a szülei jelen legyenek az utolsó útján, úgy néz ki, végül ők lesznek kizárva a szertartásról.

"Tudom, hogy haragszanak rám, pedig soha semmi sértőt nem nyilatkoztam róluk. Az, hogy nem foglalkoztak a fiukkal és nem volt kapcsolat közöttük, tudvalevő volt, hiszen Roli megírta a könyvében részletesen. Eddig is vállaltam a felelősséget a kijelentéseimért, ezután is fogom. Mamám írásbeli meghatalmazást adott Roli barátjának, jelenleg nem tudjuk, hogy hol tart a temetésnek az ügyintézése. Ő jóban van az idős Damuval, elképzelhető, hogy így állnak bosszút, és mindent megtesznek, ne legyünk jelen" - mondta István a Borsnak.