Bemutatkozott Nyári Aliz és Oláh Ibolya is A Dal 2022-ben, megvannak a továbbjutók

A Dal 2022
Vágólapra másolva!
A harmadik válogatóval folytatódott A Dal 2022, amely végső győztese megkapja „Az Év Magyar Slágere" díjat, a Petőfi Zenei Díj „Év Dala" elismerést, 10 millió forint értékben egy lemezfelvételt, egy zeneszámához maximum 10 millió forint értékben videóklipet készíthet, és további 10 millió forintot, amelyet a zenei produkciója fejlesztésére fordíthat. Az első tízest már rögtön az elején kiosztotta a zsűri, Oláh Ibolya pedig maximális pontszámmal ment tovább. 
Vágólapra másolva!

A The Sharonz együttes kezdte a show-t, a Szép más világ című dallal, Mező Misi szerint nem próbált felülni a banda a divathullámra, és ez jó. Wolf Kati szerint ők "a banda a szomszédból", szerette a dalt, de a szövegen nmég dolgozna. Egri Péter örült, hogy nem kereskedelmi rádiós, ellenben merész szerzeményt hallott (és adott is egy tízest azonmód). Ferenczi György szakmai tanácsokat adott, de tetszett neki a produkció, végül a zenekar 34 pontot kapott.

Király Viktor és Rókusfalvy Lili, műsorvezetők Instagram

A Heatlie érkezett a Hideg fény című dallal, Wolf Kati szerint "volt erő ebben a diszkópopban", a refrént is szerette. "Az éneklést meg kell tanulni" - mondta. Egri a jó karaktereket emelte ki: "ez a csapat túlmutat azon, hogy a nyolcvanas évek kliséit hozza" - jegyezte meg. Mező Misi szerint affekltált az énekes, ő csak hetet adott, 32 lett végül a jussuk.

A Dal 2022 zsűrije Instagram

Oláh Ibolya nagyon részen szerepelt A Dalban, most a Nem adom el című, dinamikus nótával érkezett. "Mindig rettegtem a színpadtól, de most várom. A barátaim tudják, hogy akkor csinálok jó dolgokat, ha nem tudom, mit csinálok" - mondta fellépés előtt. Ferenczi szerint visszatért a rock and roll a műsorba: "ezért vagyok zenész" - vigyorgott. Wolf Kati szerint Oláh jó értelemben véve pofátlan, de ettől hiteles. 40 pontot kapott, ennél többet nem lehet szerezni ebben a műsorban.

Oláh Ibolya A Dalban MTVA

A Medroy formáció volt a negyedik fellépő ezen az estén, a Hol a helyem című dallal próbálkoztak. Mező Misi szerint a szerzemény kicsit régimódi, mintha a Fonográf együttes idejéből jött volna, de tetszett neki, emberinek, őszintének találta. Egri Péter elájult a szövegtől, Ferenczi szerint tiszta, woodstocki zene volt, 34 ponttal zártak.

"Te nem úgy énekelsz, ahogy sikerül, hanem ahogy akarsz!" - dicsérte Nyári Alizt Wolf Kati, a zsűrinek nagyon tetszett a Félóra nyár, láthatóan szereték a lányt látni a folytatásban is, három 10 pont után csak egy 9-est kapott, 39 ponttal pedig nem lehet nagy baj.

Lapozzon, a cikk folytatódik!