Meghalt a 90 filmben és sorozatban látott Frank Pesce

VIGILANTE (1982) action panoramic
VIGILANTE 1982 de William Lustig Frank Pesce. COLLECTION CHRISTOPHEL © Magnum Motion Pictures action (Photo by Magnum Motion Pictures / Collection ChristopheL via AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt Frank Pesce amerikai színész, akit összesen 90 filmben és sorozatban láthattunk a pályája során, az élete pedig filmet is ihletett.
Vágólapra másolva!

75 évesen a demencia szövődményeibe halt bele Frank Pesce, aki 90 produkcióban játszott 1976 és 2018 között.

Frank Pesce a Vigilante című filmben, 1982 Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Magnum Motion Pictures/Magnum Motion Pictures

Első (statiszta)szerepeként egy nézőt játszott a Rockyban, majd mellékszerepekben olyan filmekben tűnt fel, mint az Édenkert a sikátorban, a Flashdance, a Beverly Hills-i zsaru első két része, a Top Gun vagy a Fedőneve: Donnie Brasco.

Több epizódban láthattuk a Kojakben, a Ki a főnök?-ben, a Jake meg a dagiban vagy a Karen Sisco – Mint a kámforban, de egy-egy részben például a Knight Riderben vagy a Miami Vice-ban is megjelent.

Frank Pesce A bűn utcájában, az őt játszó Anthony LaPaglia és az apját alakító Danny Aiello között Forrás: Photo12.com - Collection Cinema / Photo12 via AFP

Részben az ő életéről, családi emlékeiből készült 1991-ben A bűn utcája (29th Street) című film, a főhőst úgy is hívták benne, hogy Frank Pesce: őt azonban Anthony LaPaglia játszotta, míg az igazi Pesce a bátyját, Vitót alakította.