Ezért jelentkezhetett inkább a kecskeméti fegyházba az RTL Klub bukott sztárja

Aurelio
Vágólapra másolva!
Aurelio Caversaccio egy nappal korábban búcsúzott rajongóitól élő videójában, mint ahogy valójában bevonult a börtönbe, megkezdeni büntetése letöltését. Bár az egyik budapesti fegyintézetben várták, a behívójában megjelölt börtön helyett Kecskemétre jelentkezett be.
Vágólapra másolva!

Aurelio Caversacciót 3 év 5 hónap szabadságvesztésre ítélték drogfogyasztásért és emberrablásért. Ahogy megírtuk, csütörtökön a délelőtti órákban egy fővárosi fegyházban várták, ám hiába: a behívópapírján megjelölt intézmény helyett Aurelio Kecskeméten jelentkezett, hogy megkezdje a hosszú hónapok letöltését. A Blikknek az ügyvédje megerősítette a hírt, miszerint a 31 éves férfi bevonult a börtönbe, de semmilyen további kérdésre nem akart válaszolni.

Forrás: Aurelio/Instagram

Dr. Mikófalvi Ádám, büntetőjogban jártas ügyvéd elmondása szerint bevett szokás a raboknál, hogy másik fegyházban jelentkeznek a jobb körülmények reményében, de ez csak ideig-óráig jelent megoldást.

mérsékeltebb a szigor, jobban kedvelik a rabok" - árulta el a lapnak a jogász, hozzátéve: nem jár szankcióval, ha máshol jelentkezik az elítélt. "Mindegy, hol jelentkezik, az a lényeg, hogy a megjelölt napon megtegye. Ha nincs hely az adott börtönben, átszállítják oda, ahova a behívója eredetileg szólt vagy oda, ahol éppen van hely. A rabokat egyébként is átszállítják bizonyos időközönként más-más börtönbe, a klikkesedés és a hierarchiai rendszer mérséklése miatt" - magyarázta.