A 47 éves korában koronavírusban meghalt Damu Roland temetésére a családtagok közti vita miatt csak hosszas várakozás után kerül sor.

A színész anyjaként szerette nagynénjét, Éva nénit. Őt kérte meg, hogy teljesítse a végakaratát: rábízta a temetése körüli teendőket, s kikötötte, a szülei nem lehetnek jelen, amikor utolsó útjára kísérik. A két hónapon át zajló viták azonban odáig fajultak, hogy Roland édesapja feljelentést tett a rendőrségen Éva néni ellen, akit eltiltottak a további intézkedésektől, így nem válthatta be a Rolandnak tett ígéretét. 

Damu RolandFotó: Margitay Klára/Life.hu

Nem nyugodhat művészparcellában

A Bors megtudta, hogy Damu Rolandot a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra, a család legnagyobb bánatára nem nyugodhat művészparcellában. Ennek egyik oka, hogy nincsen szabad hely, csak úgynevezett rátemetésre van lehetőség, ez azonban meglehetősen sok papírmunkával járna: többek között a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság engedélye szükséges hozzá.

Az édesanyja is meghalt

Bár a színész temetése körül semmi nem alakult úgy, ahogyan szerette volna, a sors mégis úgy intézte, hogy édesanyja ne vehessen részt a búcsúztatóján. A 69 éves Ica néni másfél hónappal fia halála után halt meg, ő is a koronavírus miatt.