A róluk mintázott Barbie babákkal pózoltak a világsztárok - fotó

Barbie baba gyűjtemény
Riedisheim - France - 7 Septembre 2019 - Closeup of Barbie dolls collection at flea market in the street
Vágólapra másolva!
A Barbie babát, mint divatjátékot, a 60-as évek elején dobta piacra a gyártója, mely azóta is a kislányok egyik legkedveltebb játékszere. A babának már saját emléknapja is van – a nemzetközi Barbie baba nap – melyet március 9-én ünnepelnek szerte a világon.
Vágólapra másolva!

A Barbie baba világnapja alkalmából több híresség is tisztelgett az ikonikus divatbaba előtt, sokan a saját képmásukra formált babákkal pózoltak egy-egy kép erejéig. Voltak olyanok is, akik saját maguk öltöztek be Barbie stílusban és a klasszikus játékdobozban utánozták a babákat.

A Barbie eredetileg a szőke hajú, vékony nőideált testesítette meg, ezért sokan hibáztatták a gyártót amiatt, hogy egyre több a testképzavaros nő világszerte. Ezért megjelenése óta hatalmas változásokon ment át a Barbie baba, ma már mindenféle bőrszínnel, hajjal és több féle testalkattal gyártanak igazán egyedi darabokat.

A babák mára a nők sokféleségét testesítik meg, szakmákat is népszerűsítenek, akár a kedvenc énekesünket vagy színészünket is megvásárolhatjuk miniatűr változatában.