Xantus Barbarát hónapokon keresztül rettegésben tartotta az a férfi, akinek másfél évig tartott a zaklatás miatti pere.

A színésznő elmondása szerint hosszú hónapokon át kapott kéretlen szexuális tartalmú üzeneteket és telefonhívásokat is a férfitól, akit hiába kért, hogy ne zaklassa, az csak folytatta tovább.

Másfél éve elhúzódó tárgyaláson nem jogerős ítéletet hoztak, mely alapján a férfit két év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, melynek végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztették. A férfiról időközben kiderült, hogy visszaeső bűnöző, 2019-ben már elmarasztalták négyrendbeli zaklatás miatt, akkor 250 óra közmunkára kötelezték.

Xantus a Blikknek elárulta, hogy jelenleg is kap kéretlen leveleket – méghozzá a színésznő saját nevével létrehozott hamis e-mail címről – melynek csak ő és ügyvédje a címzettje. Úgy vélik, hogy a vádlott a tettes, az üzeneteket bemutatták a bíróságon, de a férfi tagad és feljelentette a színésznőt hamis vád miatt.

"Tudomásom van róla, hogy feljelentett. Nem ért váratlanul, nem ez az első eset, hogy ő fordult a rendőrséghez, természetesen alaptalan és nonszensz az állítása. Hiába született most ítélet, ez önmagában semmit nem jelent számomra. Megkönnyebbülést vagy feloldozást az hozhat, ha végre abbahagyja az üzenetek küldését, a zaklatást, és soha többet nem tűnik fel az életemben. Addig viszont dönthet bárhogy a bíróság, ha nem áll le, számomra nincs nyugalom" – zárta gondolatait Xantus Barbara.