Vágólapra másolva!
A Meseautó zeneszerzője Márkus Alfréd, szövegírója Harmath Imre volt, a dalt a Csináljuk a fesztivált színpadán Miklósa Erika és Dolhai Attila adták elő. Ez a szerzemény nyerte az első show-t. 
Vágólapra másolva!

10 hetes zenei idő- és stílusutazás várja a Duna nézőit szombat esténként, miközben az elmúlt évszázad legnagyobb magyar slágerét kereshetik. A show évtizedes bontásban és ismert előadók tolmácsolásában, eredeti hangszerelésben, de korszerű hangzásban, valamint fergeteges színpadképpel mutatja be a nézőknek az elmúlt 100 év korszakos dalait. A produkciókat a közönség mellett Balázs Klári és Korda György, Feke Pál, Balázs Andi, Boros Csaba, valamint a Z-generációt képviselő Nagy Bogi értékelik. A csatorna két jól ismert arca, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre műsorvezetőként irányítják az eseményeket.

A Csináljuk a fesztivált! évadnyitó adása március 19-én, szombat este 19:35-kor kezdődött a Dunán. Az első adás az egyik legkülönlegesebb forduló volt: több évtized dalait ölelte fel, a 20-as, 30-as, 40-es és az 50-es évek szerzeményei is megjelennek benne. Ekkoriban a legnépszerűbb zenéket még a mozi szállította - a filmes slágerek megidézésében hazánk legnépszerűbb sztárelőadói működtek közre. A show-ban a fellépő énekeseken túl a korszaknak megfelelő stílusú látvány szórakoztatta a nézőket.

Itt a zsűri pontozásának eredménye:

MTVA

Itt pedig az első show végeredménye:

MTVA

Olyan ismert slágerek estek ki tehát, mint a Pancsoló kisgyerek vagy a Dunaparti csónakház, az első körben nyert a Meseautó. Itt tudja megnézni videón.

Miklósa Erika és Dolhai Attila MTVA

Az interneten, a Médiaklikk-oldalon is követhetik a műsort a nézők, ahol újranézhetők az egyes epizódok. Tóth Gabi is fellépett, itt megnézheti az előadását.