Sokak számára lehet ismerős Ujréti László orgánuma, hiszen ő a leggyakoribb szinkronhangja Terence Hillnek. A Jászai Mari-díjas színművész az Almáriumban beszélt arról, miként lett a híres olasz filmsztár magyar hangja, és azt is kifejtette, mi a szinkronizálás titka.

"Nem volt casting vagy hangpróba, a rendező egyszerűen csak kiválasztotta a színészeket, így történt velem és Bujtor Istvánnal is, aztán ránk ragadtak Terence Hill és Bud Spencer szerepei" – mesélte a színművész a Duna TV Almáriumában arról a korszakról, amikor a magyar színészek színe-java szinkronizált, és ennek köszönhetőn sok legendás karaktert máig jellegzetes magyar hangokkal kapcsoltak össze a nézők.

Ujréti LászlóForrás: MTVA
Terence HillForrás: AFP/APA-PictureDesk/FOTOKERSCHI.AT / APA / picturedesk.com/Fotokerschi.At

"A szinkronizálás rengeteget fejlődött hazai története során, felgyorsult a gyártás is, annak idején akár tíz napig is dolgoztak egy filmen, ma már ez egy nap alatt megvan, és a megnövekedett igények miatt nem feltétlenül színészek kölcsönzik hangjukat egy-egy karakternek" – árulta el Ujréti László, aki szerint mindenkinek meg lehet tanítani a szinkronizálást, ha van ritmusérzéke.

Az Almárium beszélgetése Ujréti Lászlóval a műsor Médiaklikk-oldalán nézhető meg, a 70 éve önálló magyar szinkronról pedig érdekességeket is olvashat az MTVA archívumának korábbi cikkében.