Babicsek Bernátot a sírig kísérte zenekara

Babicsek Bernát temetése, Solymári temető, 2022.01.15.
Vágólapra másolva!
A Paddy and the Rats frontembere, Oravecz Kristóf az M2 Petőfi TV műsorában vallott arról, hogyan dolgozták fel a zenekar tagjai, hogy harmonikásuk, az ismert színész és zenész, Babicsek Bernát tragikus baleset következtében meghalt. A formáció énekesének nem sokkal később azonban a saját élete is veszélybe került.
Vágólapra másolva!

Szilveszterről újévre virradóra halt meg otthonában, egy tűzeset következtében a népszerű színész és zenész, Babicsek Bernát, vagy ahogyan zenekarában nevezték, Bernie Bellamy. A tragikus hír az egész hazai művészvilágot megrázta, hiszen Bernátot színpadi emberként sokan ismerték és kedvelték, tisztelték munkássága miatt. A Paddy and the Rats formáció tagjaként a fél világot bejárhatta zenésztársaival, akik a mai napig nehezen hozzák szóba egymás előtt a történteket – minderről a zenekar frontembere, Oravecz Kristóf mesélt Koltay Annának az M2 Petőfi TV portréműsorában.

Babicsek Bernát fotója a solymári temetőben Fotó: Koncz Márton - Origo

"Az első pár napban fel sem fogtuk, hogy mi történik. Nagyon nehéz volt. Ültem a kanapén a szüleimnél, és tagadtam, nem akartam elhinni. Nem tudtam kikapcsolni, egy óra alvás után remegve riadtam fel minden éjjel" – idézte fel az első napok döbbenetét az énekes a Magas és Mély című műsor vendégeként, hozzátéve, hogy a gyászfeldolgozást valamelyest könnyítette, hogy a zenekari tagok sorstársként osztoztak a fájdalomban.

A Paddy and the Rats első próbája Babicsek Bernát nélkül, elöl Oravecz Kristóf Forrás: Instagram/Paddy and the Rats

"Január 14-én eltemettük őt, az édesapja arra kérte a zenekart, hogy a koporsóját a ravataltól a sírig mi kísérjük el. Az a pár perc, amíg meneteltünk, borzasztó nehéz volt, de közben sokat jelentett mindannyiunknak. Nekem sokat segített" – folytatta a zenész, akinek a gyász után egy súlyos egészségügyi problémával is meg kellett küzdenie. Perforálódott vakbélgyulladás alakult ki nála, amelynek következtében négyórás életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A Médiaklikken is elérhető a Magas és Mély adása, amelyben az operáció körülményeiről, lábadozásáról és Bernát búcsúkoncertjéről bővebben is mesélt az ír kocsmazenét játszó zenekar frontembere.