Hazaengedhetik a kórházból a sztrókja után lábadozó Szombathy Gyulát

Szombathy Gyula, interjú, 2020
Budapest, 2014. december 4. Szombathy Gyula az Apa szerepében Petr Zelenka Hétköznapi őrületek című komédiájának fotóspróbáján a budapesti Thália Színházban 2014. december 3-án. Az előadást Béres Attila rendezésében december 6-án mutatják be. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A Kossuth-díjas színművésznek fontos műtéten kellett átesnie súlyos szívbetegsége miatt. Az operációra március elején került sor, mely után közvetlen sztrókot kapott, ezért hosszú ideje kórházban lábadozik.
Vágólapra másolva!

Szombathy Gyula maga mesélt állapotáról, hogyan érzi magát lassan három héttel a műtétje és a sztrók után, melyben szerencsés módon nem sérült beszédközpontja, de járása bizonytalanná vált. Kiderült van még egy vérrög a szervezetében, de ennek ellenére úgy tűnik, hogy javul az állapota.

„Az orvosok azt mondták, hogy pénteken hazamehetek de még otthon is minimum két hét pihenés vár rám. Jelenleg járókerettel tudok csak közlekedni, de pár lépés már anélkül is megy...Természetesen mindent betartok, amit mondanak a szakemberek, ennek köszönhetően gyorsan gyógyulok.

– nyilatkozta a Borsnak.

A 77 éves színművész úgy gondolja, a legjobb gyógyír számára a nevetés, ezért saját kabaré felvételeit is újranézi, amíg lábadozik.

Szávai Viktória (Dejanira, színésznő), Szombathy Gyula (Forlipopoli őrgróf), Schell Judit (Mirandolina, a fogadósnő) és Gubás Gabi (Ortensia, színésznő) (b-j) jelenete Forrás: MTI/Sándor Katalin