Rendhagyó adással jön péntek este a Virtuózok

Miklósa Erika
Vágólapra másolva!
Különleges adással jelentkezik péntek este a Dunán futó klasszikus zenei tehetségkutató, a Virtuózok V4+. Az elmúlt két évad legjobb pillanatait eleveníthetik majd fel a nézők, amelyeket szívesen idézett fel Miklósa Erika is, a műsor hazai és nemzetközi zsűritagja a Bartók Rádió vendégeként. A világhírű operaénekesnő hangsúlyozta, a műsor elsősorban nem a versenyzésről, hanem a klasszikus zene ünnepléséről, átadásáról szól.
Vágólapra másolva!

Magyarország páratlan komolyzenei tehetségkutatója az elmúlt két évben már nemzetközi színtéren valósult meg a visegrádi négyek és egy-egy vendégország szereplésével. A Virtuózok V4+-ban eddig hat országból negyven ifjú zenész mutatkozhatott be a világsztárokból álló zsűri előtt. Szerbia, majd Horvátország után idén Szlovénia csatlakozik az egyedülálló klasszikus zenei tehetségkutatóhoz, amely ötvözi a komolyzenét és a showműsorok világát.

Április 1-jén egy rendhagyó válogatást láthatnak a Duna nézői a műsorból,

ennek kapcsán Miklósa Erika operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház magánénekese, aki 2014 óta tagja a zsűrinek, múlhatatlan lelkesedéssel beszélt a Virtuózok hazai és nemzetközi jelentőségéről.

Miklósa Erika Forrás: Nagy Attila

„Amikor még fiatal kezdő voltam, fontos volt, hogy nemcsak a hazai palettán, hanem a nemzetközi mezőnyben is nagyjából el tudjam helyezni magam. A Virtuózok V4+ jó lehetőség arra, hogy az ifjú tehetségek felfedezzék saját helyüket a szakmában. A versenyzők láthatják, hogy a környező országok indulóihoz képest hol tartanak éppen, és képbe kerülhetnek, hogy korosztály tekintetében milyen nemzetközi felhozatal van.

hanem lehetőséget kínálunk arra, hogy a gyerekek, fiatalok megmutathassák a hangszerüket, a klasszikus zene szépségeit, saját egyéniségüket, valamint számot adhassanak arról, hogy jelenleg milyen szinten tartanak" – fogalmazott a Kossuth- és Liszt-díjas koloratúrszoprán énekesnő, aki hozzátette, hogy a színpadon túl igyekezett törődni a versenyzők lelkiállapotával és az életével is. Fontosnak tartja, hogy az alapítványi munka mellett életvezetésben is ott legyen a felfedezett tehetségek mögött.

A határon átívelő tehetségkutató elmúlt két évadának legemlékezetesebb eseményei mellett a különkiadás feleleveníti a tehetséggondozás részeként megvalósult koncerteket is, és kulisszatitkokat is megtudhatnak a nézők.