A hetvenes évek nagy magyar slágerei közül öt kiesett a Csináljuk a fesztivált! elődöntőjében

Freddie, Király Viktor
Vágólapra másolva!
Folytatódott a Duna TV-n a Csináljuk a fesztivált!, ez volt a harmadik elődöntő, a hetvenes évek nagy magyar slágerein volt a sor. Minden előadást itt megnézhet-meghallgathat. 
Vágólapra másolva!

A Táncolj még! című slágerrel kezdődött az este, Nagy Adri 47 pontot kapott, nem tűnt nagyon boldognak. Az értékelés során kiderült, hogy a hetvenes években Balázs Klári Budán, a Nagyenyed és a Böszörményi utca sarkán lévő Sarokház diszkóba járt mulatozni, ahol Cintula pakolgatta a bakeliteket.

Peter Srámek Duna TV

Peter Srámek érkezett a Lady N-nel, amelyet épp az egyik zsűritag, Korda György tett népszerűvé itthon. Balázs Kári itt is elhintett egy sztorit, szerinte akkor nézte őt ki magénak Korda, amikor először adta elő itthon ezt a slágert. Gyuri bácsi megerősítette, hogy akkor szemelte ki magának a Skála együttesben éneklő Klárikát, aki akkor még egy vörös bombázó volt – azóta pedig eltelt bő négy évtized. 56 pontja lett Srámeknek, érdekes módon Korda csak 9-est adott.

Peter Srámek Balázs Klárival incselkedett Duna TV

Péter Szabó Szilvia jött a Mama, kérlek című dallal, erre elég sokan elérzékenyültek, a zsűriben is többen törölgették a könnyeiket. 56 pontot kapott az előadás. Wolf Kati, Horváth Boldi és Horányi Juli következett a Santa Mariával, a hetvenes évek egyik legnagyobb magyar diszkóslágerével, de a zsűri inkább csak heteseket adott, 43 pontot szereztek a zsűritől, ez volt eddig az este legrosszabbja.

Korda György remekül szórakozott Duna TV

Kováts Vera énekelte eztán az Iskolatáskát, melyet egykor Demjén Rózsi tett országos slágerré. Korda szerint a dal csodálatosan belelátott egy kisfiú lelkébe („annyira szerettek az iskolában, hogy a harmadikat kétszer járatták velem" - mondta), Balázs Andi pedig elárulta, hogy soha nem hiányzott, imádott iskolába járni. Balázs Klári elmondta, hogy neki egy Peti nevű legényke vitte a táskáját – végül 47 pontot kapott a dal.

Lapozzon, a cikk folytatódik!