Vágólapra másolva!
A Duna TV műsorában ezúttal a nyolcvanas évek kerültek elő, olyan nagy slágerekkel, mint az Évszakok, az Éjjel érkezem, a Szerelem első vérig, az Induljon a banzáj vagy az Isztambul. Öt nagyszerű szerzemény ment tovább ezúttal is.
Vágólapra másolva!

Rácz Gergő nyitotta az estét a Szerelem első vérig-gel, Balázs Andi pedig elmondta, hogy fülig szerelmes volt Bery Ariba, aki a film főszereplője volt (amit másfél millióan láttak moziban). Balázs Klárinak nem a szerelem, hanem az elmúlás jutott eszébe a dalról, Rácz pedig elárulta, hogy Demjén Rózsi amúgy nagy kedvence.

Korda György és Balázs Klári MTVA

Az Induljon a banzáj óriási sláger volt a nyolcvanas években, nyilván nem maradhatott ki, ezen az estén Keresztes Ildikó adta elő a Bonanza Banzai dalát. Az énekesnő arra emlékezett, hogy a most zsűritag Korda György ott volt, jó sok éve, amikor ő popénekesnőként megkapta a hivataltól a működési engedélyt. A szintén zsűritag Nagy Bogi pedig meg sem született még, amikor ez sláger volt.

Feke Pál MTVA

A KFT-től jött a Balatoni nyár című sláger, Kardos-Horváth János adta elő, aki A Dal-ban győztes Kaukázus énekese. Boros Csaba szerint ez a dal olyan, mint egy festmény, Balázs Andi pedig más KFT-szerzeményt jobban szeret, mint kiderült. Nagy Bogi nem ismerte ezt a dalt, ami azért furcsa, hiszen a rádiók folyamatosan játsszák harminc-harmincöt éve. Ezzel együtt elég kevés pontot kapott a zsűritől.

MTVA

Szandi volt a negyedik fellépő, az Isztambullal érkezett, amely a Hungária egyik nagy slágere volt. Szandi énekelt, táncolt, artistamutatványokat is bemutatott, mindent beleadott, Korda György szerint „félelmetes és csodálatos" volt, és nagyszerű, hogy dublőr nélkül adta elő az egészet (a levegőben is lógott az énekesnő a dal közben). Feke Pál egy londoni musical okozta élményhez hasonlította a produkciót, Balázs Andi pedig egy nyálelszívót akasztott volna be Feke Pálnak, aki szerinte kiguvadó szemekkel nézte a táncosnőket. „Szandi egész teste pedig akkora, mint az én combom" – szórta a poénokat, és elárulta, hogy egy Szandi-kazetta volt az első, amit vett, utána jött egy Hungária majd egy Dolly Roll. A Boszporuszon végül 49 pont úszott le.

Lapozzon, a cikk folytatódik!