Damu Roland hatalmas adósságot hagyott a feleségére

Meghalt Damu Roland, magyar színész, szinkronszínész, 2021
Budapest, 2012. március 20. Damu Roland a Fővárosi Törvényszéken, ahol erőszakos közösülés és más bűncselekmények miatt jogerősen négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélték a sorozatszínészt, valamint 5 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. A bíróság jogerős döntésével megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly szeptemberben hozott elsőfokú ítéletét, amelyben első fokon hat év börtönre ítélték és hat évre eltiltották a közügyektől. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A négy hónappal ezelőtt meghalt Damu Roland életéből még mindig sötét titkok látnak napvilágot, újabb információk jutottak a Bors birtokába. A színész komoly adósságot hagyott maga után, ráadásul kislánya az árvaellátástól is elesett.
Vágólapra másolva!

Damu Roland kislánya már hatéves lesz, apja családjából azonban senkit nem érdekel a gyermek sorsa. A Jóban Rosszban egykori sztárjának testvére bár korábban vállalta, hogy Maja keresztszülője lesz, később meggondolta magát.

Katalin, a kislány gyámja szomorúan mesélte, hogy a napokban újabb kérvényét utasították vissza, így a megelőlegezett gyerektartás mellett az árvaellátást is elvették tőlük.

Damu Roland Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A hivatalos iratok szerint Damu Roland haláláig nem szerezte meg a korcsoportjához előírt szolgálati időt, mert 1989-től 2021-ig, azaz élete végéig összesen csak 5 év és 165 nap elismert és igazolt munkaviszonyra tett szert.

Folyamatosan falakba ütközünk, nincs több lehetőségünk, hogy támogatást kérjünk Maja felneveléséhez – mesélte a kislány gyámja, aki azt is tudja, mekkora adósságot hagyott volt feleségére a színész. "Mikor még együtt voltak, vele vetette fel a különböző hiteleket, amit nem fizetett, így a feleségén hajtják be. Évekig fogja fizetni, ami meglehetősen megnehezíti a megélhetésüket" - mesélte a Borsnak.