Tizenhét év után ma este végleg búcsúzik a Jóban Rosszban

Jóban Rosszban
Vágólapra másolva!
17 év, 4287 epizód. Ma este lezárul egy korszak: véget ér a Jóban Rosszban, a TV2 első fikciós napi sorozata.
Vágólapra másolva!

Tizenhét éven át követték a nézők figyelemmel a csillagkútiak életét hétköznap esténként. Vicces, drámai és megható pillanatokban nem volt hiány a TV2 első fikciós napi sorozatában. Az utolsó, 4287. epizódot közösen nézik ma este a szereplők, az alkotók és a stáb, ezzel lezárul egy korszak - álla TV2 közleményében.

tv2

Kevesen tudják, de 2004-ben amikor kiderült, hogy napi sorozat, egy szappanopera indul a TV2-n, akkor hetekig úgy forgatták a sorozatot, hogy címe sem volt: egy régi szappanmárka nevén futott a munkacím. "Ahogy birtokba vettük a több ezer négyzetméteres stúdiót, és vártuk a karakterbibliát, az semmihez nem volt fogható, hiszen azelőtt a legtöbbünk nem volt részese ekkora gépezetnek" – mesélt az első forgatási napokról Madár Vera, aki csaknem az elejétől szerepelt a sorozatban.

tv2

"Talán már csak a leghűségesebb rajongók emlékezhetnek rá, de az elején még a legendás Kékmacsek sem létezett. Az Arany Virág volt az elődje kockás abrosszal, trófeákkal a falon" – nosztalgiázott a színésznő, aki arra is visszaemlékezett, mennyire új volt beleszokni ebbe a különös életmódba, amikor minden estéje szövegtanulással telt, hiszen a Jóban Rosszban felvételein soha nem volt súgógép.

tv2

Felhős György, a Jóban Rosszban producere valóban egy nagy családként gondol erre a közösségre a mai napig. „Azt gondolom a főszereplőinkre régi ismerősökként tekintenek a nézők, ugyanakkor az elmúlt egy-két évben új arcok is csatlakoztak ehhez a nagy családhoz, ami jót tett a csapatnak. Mivel már fél éve leálltak a forgatások, így elmondhatom, nagyon megváltozott mindannyiunk élete a Jóban Rosszban nélkül, de tovább léptünk."

Jóban Rosszban tv2

Pikali Gerda 2014 óta alakította Nagy Gabriella százados karakterét. "Gabi, a karakterem és a forgatókönyv szerinti kollégák, a rendőrőrs tagjai különösen jó közösséget alkottunk. A sorozatbeli partneremet Jenőt, Bozsó Péter alakította, akivel már az egyetem óta jó barátok vagyunk. A szerep szerinti lányomat Nagy Rebekát, tényleg saját lányomként szeretem.

nagy filmes rutint szereztem a napi forgatásokon. Egy színésznek tudomásul kell venni, hogy a darabok lekerülnek a színlapról, egy-egy szereptől meg kell válni. A Jóban Rosszban csapattal azonban nem szakad meg a kapcsolat, rendszeresen beszélünk egymással és személyesen is találkozunk" – mondta a színésznő.

Ma, 2022. április 14-én tehát lezárul egy korszak: a Csillagvirág Klinika bezárja kapuit.