Megvan a kilencvenes évek legnagyobb slágere

Csináljuk a fesztivált 2022,  Rókusfalvy Lili, Fodor Imre
Vágólapra másolva!
A Duna TV műsorában ezúttal a kilencvenes évek slágereit vették górcső alá, olyan dalokkal, mint a Hol van az a lány, Szállj el kismadár vagy a Hófehér Jaguár. Az évtized több szempontból is meghatározó volt, hiszen a digitális fejlődéssel a popkultúra egyre hatékonyabban terjedhetett világszerte. Magyarországon is vírusként terjedt az amerikai popzene, feltűntek az első fiú- és lánybandák, a grunge stílus és a rockzenekarok, jellemzően rövid becenevekkel. Így született meg itthon többek között a Baby Sisters, a Hip Hop Boyz és a TNT – akiknek egy-egy dala felcsendült az adásban. Az öt legmagasabb pontszámot elért produkció jutott tovább, mutatjuk, hogyan döntött a zsűri.
Vágólapra másolva!

Eckü és Deniz: Annimal Cannibals – Takarítónő

A korszakalkotó műfaj a rap volt és a hazai paletta akkori legsikeresebb előadója volt az Animal Cannibals, akit a – szintén rap műfajban alkotó – Eckü és Deniz adott elő. Az elsőként színpadra lépő duót 44 pontra értékelte a zsűri.

Kohánszky Roy Presser Gábor – Rozsdás Szög

Másodikként Roy állt a színpadra, aki a Roy és Ádám Trióból lehet ismerős a közönségnek. Az ő előadásában tolmácsolt Presser-dalt 54 pontra értékelték, egyedül Bogitól kapott 10 pontot.

Csepregi Éva – Republic – Szállj el kismadár

Az este első női előadója Csepregi Éva volt, aki a Republic legnagyobb slágerét adta elő, amitől az egész zsűri dalra fakadt. Csepregi produkciója 55 pontot ért a zsűrinek.

Kollányi Zsuzsi és Gitano Fekte vonat – Hol van az a lány?

Feke Pál nagyon szerette az eredeti formációt, de a dal számára 7 pontot ért. Bogi eddig csak a feldolgozását ismerte, most teljesen új képet kapott a dalról, ezért neki 9 pont. Összesen 50 pontot adtak az előadásra.

Ilyés Jenifer, Binhky és Fedor Kyra – Baby Sisters – Szeresd a testem

Feke Pál a műsornak köszönheti, hogy megtudta a dal szerzője a TNT frontembere, Dobrády Ákos volt. A lányokat nagyon megdicsérték az ítészek, viszont maga a dal csak 38 pontot ért el, ezzel a lista végén landolt.

A cikk folytatásáért lapozzon!