Kiderült, hogyan folytatja az Omega

KÓBOR János énekel énekes koncert Közéleti személyiség foglalkozása művész MŰVÉSZET SZEMÉLY zenész
Kóbor János az Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában, 2019.
Vágólapra másolva!
Az Omega menedzsere, Trunkos András tisztázott egy félreértést: nem a legendás zenekart folytatják az alakuló, Omega Testamentum nevű formációval.
Vágólapra másolva!

Pár napja írtuk, hogy Benkő László, Mihály Tamás, majd Kóbor János halála után "új tagokkal, más néven, de megint lesz Omega", Trunkos András azonban azóta pontosította a korábbi nyilatkozatát: a Borsnak most azt mondta, hogy "az Omega nem létezik, és többé nem is fog".

"Egy szóval nem mondtuk soha, hogy az Omega folytatódik. Ez az egész Omega Testamentum egy hagyaték. Ciki és Molnár Gyuri, akik a zenekar teljes értékű tagjai, ők rendelkeznek az Omega hagyatékáról" – tette hozzá a menedzser, aki azt is elmondta, hogy az augusztusi Omega-fesztivál Őriszentpéteren egy olyan esemény lesz, ahol végleg elbúcsúznak a zenekartól.

Kóbor János a színpadon Forrás: MTI/Mohai Balázs

"Ötven éve vagyok a zenekar dobosa. Ez alatt, fél évszázad alatt rengeteg szám kötődik az én nevemhez is mint szerző. Magamról húzom le a bőrt? Bevallom őszintén, nem akarom abbahagyni a zenélést. Miért is kéne? Innentől kezdve nem nevezzük magunkat Omegának, mert Laci és János halála után már nem is azok vagyunk. Azt viszont senki ne merje megtagadni tőlünk, hogy játsszuk a saját dalainkat a saját zenekarunkban" – üzente Debreczeni Ferenc Ciki.