Sporttörténelmet írhat a Paks az M4 Sporton

MOL Magyar Kupa
Vágólapra másolva!
A Paks első diadalát arathatja május 11-én este a MOL Magyar Kupa döntőjében, ahol a Ferencvárosi TC-vel csap össze. A fővárosiak eddig 23 alkalommal nyerték meg a Magyar Kupát, míg a Paks története első győzelmére készül, amivel sporttörténelmet írhat. A mérkőzést az M4 Sporton és az m4sport.hu oldalon követhetik a nézők.
Vágólapra másolva!

A Ferencvárosi TC és a Paksi FC csap össze a MOL Magyar Kupa döntőjében május 11-én, 19:30-tól a Puskás Arénában. Helyszíni stúdióval és két riporterrel várja a nézőket a közszolgálati sportcsatorna a találkozó felvezetőjében, amely szerdán 18:15-től kezdődik. Bognár György csapata történelmi mérkőzésre készül, a kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató tolnai csapatnak ez lehet az első magyar kupa győzelme. Ez a diadal tehát nem csak a paksiak, hanem az egész magyar futball számára óriási siker lenne.

Forrás: MTVA

Hat év után duplázhat az FTC. A döntő másik résztvevője az OTP Bank Liga győztes, bajnok Fradi a 23. kupa sikerére hajt. Ha sikerül megnyerni a kupát, akkor hat év után lesz újra bajnok és kupagyőztes Sztanyiszlav Csercseszov együttese. Legutóbb Thomas Doll edzősködése alatt, 2016-ban történt meg az, hogy mindkét sorozatban a ferencvárosiak diadalmaskodtak. Az akkori gólkirály Böde Dániel volt, aki ma már a Paks futballistája.

A MOL Magyar Kupa-döntőt szerdán 19:30-tól az M4 Sporton és az m4sport.hu oldalon követhetik a nézők. A kommentátor Hajdú B. István lesz.