Weisz Fanni 19 évesen kezdte el a munkáját Áder János mellett.

Megtisztelő feladat lehetett a köztársasági elnök úr mellett, pontosabban mögött – jeltolmácsolni a minden évben várva várt újévi köszöntő alatt. Weisz Fanni 10 évig jelelt Áder Jánossal minden szilveszter éjjelén.

Hálás és büszke vagyok, hogy az államfő mellett állhattam egy évtizeden át! Áder János az elmúlt két államfői ciklusa során évről évre minden alkalommal megköszönte a segítségemet, amikor az újévi köszöntőjét tolmácsoltam jelnyelvre. Így volt ez tavaly év végén is, amikor tudtuk, utoljára találkoztunk. Köszönetet mondott nekem és az egész televíziós stábnak is" - kezdte Fanni. Áder a maximális két ciklusát tölthette be a ház első embereként, hivatalát pedig Novák Katalin vette át, aki az első női köztársasági elnök Magyarországon.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Május 10-én vette át hivatalát a Sándor Palotában Novák Katalin, az eddigi legfiatalabb államfő, háromgyerekes édesanya. A kulcsokat Áder János adta át neki. Az új elnök megválasztásakor ezt mondta: a békesség embere szeretne lenni. Weisz Fannit a Bors megkérdezte, szeretne-e pozíciójában maradni továbbra is. "Természetesen, ha az új köztársasági elnök számítana a munkámra, nagy megtiszteltetés lenne, örömmel vállalnám" – szólt a gyönyörű szépségkirálynő, aki nem csak szépségével, de intelligenciájával és őszinteségével is kivívta a magyar emberek szeretetét.