Ashley Judd édesanyja, Naomi Judd múlt hónap végén – április 30-án – saját kezűleg vetett véget életének, ugyanis súlyos mentális problémákkal küzdött már régóta. Lányát nagyon megviselték a történtek, a héten egy interjúban mesélt az előzményekről.

A country énekesnő, Naomi Judd súlyos mentális problémákkal küszködött, sajnos legyőzte őt betegsége. Lánya úgy döntött nyilatkozik a halálesettel kapcsolatban, mielőtt más teszi meg helyette.

Mivel nem akarjuk, hogy pletykáljanak róla, ezért megosztom veletek az információt, hogy fegyvert használt; édesanyám lőfegyvert használt – nyilatkozta az 54 éves színésznő, majd folytatta – Ez egy olyan információ, ami nagyon kényelmetlenül érint minket, de megértjük, hogy most olyan helyzetben vagyunk, hogy ha mi nem, akkor valaki más fogja elmondani helyettünk" – idézi a People.

A színésznő hozzátette, hogy a 76 éves édesanyját végig támogatták, látták és meghallgatták a szenvedését, de amikor mentális betegségekről beszélünk nagyon fontos, hogy különbséget tudjunk tenni – a betegség által érintett – szeretteink és a betegség között, ami nagyon valóságos, hazug és veszélyes.

Naomi Judd és két lánya, Ashley és Wynonna JuddForrás: WireImage/Theo Wargo

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a 116-123 ingyenes lelki elsősegély-számot!