Csütörtökön kísérik utolsó útjára a közel három hete meghalt Berki Krisztiánt. Özvegye, Mazsi azt kérte a gyászolóktól, fehérben érkezzenek a szertartásra. A médiaszemélyiség édesanyja szerint ez Krisztián kívánsága volt.

Berki Krisztián édesanyja mindenben tiszteletben tartja fia özvegyének akaratát, így elfogadta a temetés helyszínét és a búcsúztatás mikéntjét is.

Az édesanya szerette volna, ha a fiát Tatabányán helyezik örök nyugalomra, mivel Krisztián ott nőtt fel, ám Mazsi végül a Farkasréti temető mellett döntött.

Kedves Barátaink! Nehéz szívvel tudatjuk, hogy Berki Krisztiántól, férjemtől 2022.05.26-án 14:30-kor a Farkasréti temetőben veszünk végső búcsút. Kérjük mindazokat, akik kegyeletüket szeretnék leróni és utolsó útjára elkísérni, fehér ruhában érkezzenek. Nagyon nehéz napokat élünk meg. Szeretnénk békében és szeretetben örök nyugalomra helyezni Férjemet. Kérjük a sajtó munkatársait, hogy tartsák tiszteletben a család gyászát, és a temetés alkalmával interjúkat ne készítsenek a közeli hozzátartozókkal. Berki Renáta és a gyászoló család. Szeretlek Szerelem – tudatta a temetés részleteit Mazsi.

Berki Krisztián akarata volt a fehér ruha a temetésén.Fotó: Szabó Gábor/Origo - Origo

Az édesanya szerint ez a kívánság fia egyik korábbi mondatából születhetett.

Krisztián egyszer azt mondta, ha vele valami történne, ne gyászolja őt senki, legyenek fehérben a temetésén. Ezért dönthetett úgy Mazsi, hogy ezt kéri a temetésen résztvevőktől. Természetesen én is fehéret viselek majd – mondta a megtört asszony.

A Blikk úgy tudja, Berki Krisztiánnak hamvasztásos temetése lesz, ugyanakkor földi maradványait nem urnában helyezik végső nyugalomra.

Hamvasztás volt, de koporsós temetés lesz – erősítette meg Júlia asszony.