Nézettségi rekordot döntött a Csináljuk a fesztivált! döntője

Csináljuk a fesztivált döntő 2022 április 2-án, Peter Šrámek, Sramek
Vágólapra másolva!
A közmédia legnézettebb szórakoztató műsora lett a Duna TV zenés show-ja, amelynek nézettségét a Dunán az elmúlt két és fél évben csak a Forma-1 és a tűzijáték közvetítése előzte meg. A produkció szombati döntőjét az 50 év feletti korosztály mellett sok fiatal választotta szombat este.
Vágólapra másolva!

Csaknem félmillió embert ültetett a képernyő elé a Nielsen Közönségmérés szerint a Csináljuk a fesztivált! döntője, amelyben eldőlt, ebben az évadban melyik magyar dal lett az évszázad slágere. A Duna TV showműsorának 10 adása – 6 elődöntő, 3 középdöntő és a finálé – közül a legnézettebb, 462 532 nézővel az utolsó forduló volt.

Peter Šrámek a Csináljuk a fesztivált! döntőjében Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ezzel az eredménnyel a Duna legnézettebb produkciója idén a Csináljuk a fesztivált! záróadása volt, valamint a szórakoztató programok kategóriájában – a sportközvetítéseken kívül – a közmédia legnézettebb műsora egyben. 2020-tól a saját gyártású produkciók közül a legkiemelkedőbb eredményt érte el a showműsor, a Duna csatornán csak a Forma-1 Magyar Nagydíjának közvetítését és az augusztus 20-i tűzijátékot nézték többen.

A teljes hazai televíziós portfóliót nézve szombaton a Duna a második legnézettebb csatorna volt, teljes napon és főműsoridőben is a teljes népesség körében. A nézettségi rekordot koronázza, hogy a fiatalok is csatlakoztak a nézőközönséghez; a showműsor megszólította az 50 év alattiakat, így korosztályuk aránya jelentősen nőtt a Duna átlagos közönségéhez viszonyítva.

A Csináljuk a fesztivált! döntőjéről itt írtunk hosszabban.