A Több mint TestŐr műsorvezetőjeként Vámos Erikához mindig közel állt a szépség és az egészség iránti érdeklődés, és bár mostanában a teendői mellett nincs sok ideje magára, azért igyekszik megtalálni az egyensúlyt. Szépségszalon-tulajdonosként is tevékenykedik a tévés munkái mellett, és hosszú idő után az idei lesz az első olyan éve, mikor nem tud elutazni Ázsiába - a műsorvezető az Origónak mesélt a napjairól.

Vámos Erika évente két hónapot tölt Ázsiában, egyszer télen, egyszer pedig nyár végén utazik el hosszabb időre. Idén először marad el ez a régi és imádott szokása, ugyanis belevágott, és szépségszalont nyitott Nagykovácsiban.

"Azt nem tudom azt mondani, hogy a szalon egy megvalósult álom, hanem inkább már ajándéknak látszik. Mert én inkább álmodoztam egy hangulatos reggelizőről vagy bisztróról, ezen a területen tudtam volna jobban elképzelni magam. Imádok sütni-főzni, vendégeket fogadni, és minden karácsonyra sütit készítek ajándékba... Végül úgy alakult, hogy nem a vendéglátásban, hanem a szépségápolás területén próbálom ki magam. Tapasztalat nélkül, de nagy lelkesedéssel és mondhatni, hogy 16 évnyi háttértudással vágtam bele, ugyanis ennyi ideje vezetem már a Több mint TestŐrt, ami a TV2 egyik legrégebbi műsora - mesélte megkeresésünkre, hozzátéve, hogy szinte nincs olyan alakformáló-testfeszesítő eljárás, amit a munkája során ne próbált volna ki, és elképesztően sok gépet, módszert és kezelést ismert meg ez idő alatt. Így szaktudása releváns.

Az áprilisi megnyitóra teljesen elment a hangja, így helyette Gönczi Gábor olvasta fel a beszédét, aki egyébként azóta is állandó vendég náluk a feleségével, de járt már a szépségszalonban Barta Sylvia és Keleti Andrea is. Szörnyű és igazságtalan a sors, hogy pont ebben a 10 napban kellett teljes csendben maradnom a gégegyulladásom miatt, de Gönczi Gábor, aki szintén nagykovácsi lakos és régóta a barátom, átvette tőlem ezt a feladatot" -árulta el.

Forrás: Barta Sylvia/Facebook

"Úgy érzem, nem kis fába vágtam a fejszémet, de örülök, hogy a tavaly nyári szakításom után úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam valami teljesen új területen is. Nagy vágyam, hogy egy idő után helyben tudjam végezni a munkám, és minél kevesebbet kelljen látnom Budapestet" - tette hozzá.