Javában zajlik Johnny Depp és Amber Heard 50 millió dolláros rágalmazási pere, amelyen hétfőn Deppet is a tanúk padjára szólította volna Heard jogi csapata – erre azonban végül nem került sor.

Johnny Depp volt felesége, Amber Heard meggondolta magát, és a tervével ellentétben nem hívta volt férjét a tanúk padjára – talán a jogi csapata nem tartotta jó ötletnek annak fényében, hogy Heard ellen több terhelő bizonyíték is előkerült már a tárgyalás során, és Deppnek sokkal nagyobb a társadalmi támogatottsága is. Erről itt írtunk hosszabban.

Depp tanúként való meghallgatására hétfőn került volna sor, Heard jogi csapata azonban még napközben letett róla mindenféle indoklás nélkül – számolt be róla többek között a BBC.

Amber Heard az ügyvédei körébenForrás: AFP/Steve Helber

Heard ügyvédei ehelyett szakértőket, orvosokat és pszichológusokat állított a tanúk padjára: David Spiegel pszichológus arról beszélt, hogy a folyamatos szerhasználat torzító hatással lehetett Depp személyiségére, Richard Moore kézsebész pedig azt próbálta bizonygatni, hogy Depp ujjperce nem válhatott le olyan módon, ahogy ő elmondta – a színész állítása szerint ugyanis nem ő vágta meg a saját ujját részegen, hanem Heard vágott hozzá egy üveget.

Johnny Depp itt mutatta a sérült ujját a bíróságonForrás: AFP/Evelyn Hockstein

A tárgyalások sora elvileg véget ér a héten, a tervek szerint azonban tanúként meg fog még szólalni Depp volt barátnője, Kate Moss is.