Hosszú ideje nagyon megveri a TV2 Mokka című műsora az RTL reggeli műsorát, az utóbbi hetekben viszont nyugodtan mondhatjuk: végleg összeomlott az RTL Klub nézettsége. Tegnap például (18-59-es korosztály, Nielsen felmérése alapján) a Mokka 18,1%-os, kimagasló nézettséggel ment, ellenben az RTL reggeli műsora alig 5%-kal. A különbség több mint háromszoros, azaz brutális. Az RTL vagy bűnbakot keresett, vagy egy szánalmas reklámötletet talált ki: mindenesetre június végéig elzavarta egyik "műsorvezetőjét", a bulvárszínész Járai Mátét. Járai persze készségesen hajbókol. 

Az utóbbi időben leginkább botrányos házassága miatt lehetett hallani Járai Mátéról, aki múlt héten közölte hivatalos Instagram-oldalán, hogy az RTL egy időre leváltotta. (Járai hol azzal házalt különböző műsorokban, hogy biszexuális, hol azzal, hogy örül, ha a felesége más férfiakkal fekszik le.)

Most viszont egy megmosolyogtató álbotrány főszereplője lett, amihez - méltóan "színészi" múltjához, bokáját összecsapva asszisztál:

Az RTL és Járai közös meséje szerint magára haragította munkáltatóját, mert engedély nélkül szerepelt és nyilatkozott, és olyan - rémisztően fontos - kulisszatitkokat árult el, amiről nem szabadna beszélnie. Hú... Ezenkívül megsértette (jaj!) Rácz Jenőt is, akivel megromlott viszonyukról beszélt.

Járai szerint az egyik adásban azért küldték hátra a műsor egyik vendégével, mert Rácz Jenő nem hajlandó vele szóba állni. 

„...Nem az ütött szíven, hogy Jenő nem ül le velem beszélgetni, hanem hogy ennyi év után még mindig kéri, ha én vagyok a műsorvezető, ő nem szeretne bejönni.

Járai MátéForrás: Járai Máté/Facebook

Ezt az új szerkesztőnk nem tudta. (...) Először tökre megörültem, amikor láttam az adásmenetben, hogy jön. Azt gondoltam, megszületett a Kamilla, és akkor most megbocsátotta ezt a történetet, túl vagyunk a problémán, és beül velem beszélgetni, és azt mondjuk, hogy fátylat a múltra. Ehhez képest éjjel fél tizenkettőkor kiderült, amikor meglátta, hogy én vagyok a másnapi műsorvezető, azt mondta, akkor ő nem ül be – nyilatkozta Járai a történtekről egy videóban. Mi sem természetesebb, rendkívül őszinte arckifejezéssel.

Az RTL álcáfolattal reagált: ha több vendég tartózkodik egyszerre a stúdióban, értelemszerűen megosztják egymás között a feladatokat a műsorvezetők. A szerkesztő úgy gondolta, hogy gyermekvállalás témában a másik műsorvezető a kompetensebb – írja a Blikk.

A kivételesen izgalmas háborúnak boldog befejezése lesz: Járai Mátét csak ideiglenesen rúgta ki a RTL, júliustól már megint szerepelhet.

A kitűnő és hihetetlenül eredeti reklámfogás hatásossága továbbra sem látszik a Reggeli borzalmas nézettségén. Ahogy az elején írtuk, a TV2 Mokka tegnap is alaposan elverte az RTL-műsort.