Emily Watson

Emily Watson a HullámtörésbenForrás: Pathé Cinema
Stellan SkarsgårddalForrás: Pathé Cinema

A pár éve az Origónak is nyilatkozó színésznőt kétszer jelölték Oscar-díjra, első alkalommal rögtön az első nagyjátékfilmjéért, az 1996-os Hullámtörésért. Lars von Trier filmje egy nőről szólt, aki lebénult férje szexuális fantáziáit élte ki más férfiakkal, így volt benne pár szexjelenet, Watsont teljesen meztelenül is láthattuk – de egyébként tetőtől talpig felöltözve is ugyanúgy akcióba lendült, hiszen például a buszon is kielégített kézzel egy vadidegen férfit.

Chloë Sevigny

Chloë Sevigny a KölykökbenForrás: Shining Excalibur Films
Pár évvel később A fiúk nem sírnak című filmbenForrás: Fox Searchlight Pictures

Az Origónak korábban szintén nyilatkozó, Oscar-jelölt színésznő a hírhedt A barna nyúl (The Brown Bunny) végén orálisan elégítette ki a film rendezőjét és főszereplőjét, Vincent Gallót – amit a kamera végig mutatott. Sevigny korábban sem volt szégyenlős, már legelső filmjében, az 1995-ös Kölykökben megszabadították a ruháitól: félmeztelenül láthattuk, de rendhagyó módon a pólója rajta maradt, helyette a bugyija került le róla.

Natasha Henstridge

Natasha Henstridge A lénybenForrás: MGM
Rövidebb, barna hajjalForrás: MGM

A már vagy 80 filmben és sorozatban látott színésznő 1995-ben mutatkozott be A lénnyel, amelynek három évvel későbbi folytatásában is benne volt. Az első részben az akkor még kamasz Michelle Williamsszel játszották el egymás után a címbeli lényt, aki három hónap alatt fejlődött ki egy 12 éves lány érettségi szintjére, majd hamar felnőtté válva ismerkedett – a világ mellett – a saját testével.

Lapozzon, folytatjuk a következő oldalon!