Damu Roland lánya még csak most tudta meg, hogy meghalt az apja

Damu Roland, színész, temetés, búcsúztatás, Farkasréti, temető
Vágólapra másolva!
Bár régóta nem látogatta kislányát Damu Roland, az anya sokat mesélt gyermekének az apjáról. A hatéves Maja előtt immár azt sem titkolják, édesapja meghalt, de még korainak tartják, hogy a sírjához is elvigyék.
Vágólapra másolva!

Damu Roland özvegyében okkal lehetne harag gyermeke apja iránt, hiszen a színész adósságait máig fizeti. Közös kislányukat nem kívánja megfosztani attól, hogy tudja, ki az édesapja, még annak ellenére sem, hogy évek óta nem látogatta gyermekét. A kislány gyámja a Borsnak elárulta, az ő sérelmeik ellenére sem mondanak rosszat az elhunyt Damuról.

– kezdte Katalin.

'Soha nem szidta Rolandot a gyerek előtt, és ha majd már akkora lesz, hogy fel tudja fogni, mit jelent a halál, és azzal a kéréssel fordul hozzánk, hogy szeretne kimenni a temetőbe az apukájához, természetesen ebben segítjük. Semmi esetre sem szeretnénk ettől megfosztani, vagy erről lebeszélni, és ebben senki nem akadályozhatja ezt meg!" - monda.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Katalin úgy véli, Maja még nagyon kicsi ahhoz, hogy egy temetésen részt vegyen, még ha az apukájáról is volt szó. Ezen azonban nem kellett sokáig dilemmázniuk, mi a helyes döntés, ugyanis a családtagokból őket nem értesítették.

Mindenről csak a médiából értesültünk, hiszen minket senki nem értesített sem üzenetben, sem levélben, de a telefonunk sem csörgött, holott tudják az elérhetőségeinket, mert az nem változott az elmúlt években. Tisztában voltunk azzal, hogy nem vagyunk szívesen látott személyek, ezért meg sem kíséreltünk a temetésre elmenni, mert nem akartunk botrányt" - árulta el.