Sztárügyvéd képviseli L.L. Junior halott kisfiát

Borbély Zoltán
Vágólapra másolva!
Ismert ügyvéd, a Legfőbb Ügyészség egykori szóvivője képviseli a tragikus balesetben meghalt kisfiú érdekeit - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

Úgynevezett ügygondnoknak rendeltek ki, az én feladatom a sértett, jelen esetben a tragikusan elhunyt kisfiú érdekeinek képviselete - mondta a Blikknek Borbély Zoltán.

Anno a nyomozás során azért tartotta szükségesnek a kirendelésemet a rendőrség, mert a szülők közt komoly érdekellentét alakult ki. Ez egyáltalán nem hálás feladat, sőt, kifejezetten nehéz. Szülőként magam is pontosan tudom, hogy nincs annál nagyobb büntetés az élettől, mint mikor valaki elveszíti a gyermekét - mondta az ügyvéd.

Dr. Borbély Zoltánt a rendőrség rendelte ki az elhunyt kisfiú érdekeinek képviseletére Forrás: Blikk

Amikor az édesanya ellen megszüntették az eljárást, lehetőségem lett volna panasszal élni, de nem tettem meg, mivel tudom, hogy

a szülő azonnal megbűnhődött, amikor meghalt a fia.

Jelen eset lelkileg nehezebb, mint jogilag, az azonban nagyon jó hír, hogy egy igen tapasztalt és kiválóan felkészült bíró tárgyalja az ügyet. A bírói gyakorlat szerint ilyen esetekben felfüggesztett szabadságvesztést szabnak ki ítéletként, ám ezen döntésnél is fontos az emberség a hatóságok részéről. Az én feladatom, hogy az elhunyt kisgyermek jogait képviseljem, és bizony nem könnyű megállapítani vagy állást foglalni, hogy kinek vagy kiknek és milyen mértékben volt felelősségük abban, hogy a tragédia bekövetkezett, ám az ügyészség állást foglalt a kérdésben, ugyanis csak egy ember ellen emelt vádat.

Majdnem három évvel a tragikus baleset után, kedden állt bíróság elé P. Carmen, aki ellen

gondatlanságból elkövetett emberölés a vád.

Az ügyészség szerint az ő figyelmetlensége vezetett odáig, hogy 2019 augusztusában kiszaladt az útra L.L. Junior kisebbik fia, a hároméves Dávidka, akit egy szabályosan közlekedő autós halálra gázolt.