Tóth Gabi: Komoly lelki fejlődést köszönhetek a lovaknak

Tóth Gabi
Vágólapra másolva!
Az énekesnőt a tinikori lelki nehézségeken is átsegítették a lovak.
Vágólapra másolva!

Július elsején, pénteken futják a 8. magyar agárderby-t, szombaton a legjobb négyéves ügetők mérik össze a tudásukat, a hétvégére a koronát pedig a 100. Magyar Derby teszi fel, ami vitathatatlanul egy sporttörténeti pillanat. Az esemény háziasszonya Tóth Gabi, aki fel is lép a divatbemutatókkal is színesített eseményen, sőt, ő énekli a 100. Magyar Derby himnuszát. Azt viszont talán kevesen tudják róla, hogy elég komoly kötődése van a lovakhoz, sőt, annak is nagyon örülne, ha kislánya, Hannaróza is hamarosan nyeregbe pattanna.

Tóth Gabi, Instagram

"Gyerekkoromtól kezdve kötődöm a lovakhoz. Vidéki környezetben nőttem fel, teljesen természetes volt a jelenlétük, szinte együtt lélegeztem velük. Voltak próbálkozásaim, leggyakrabban túralovaglásokon vettem részt. Hihetetlenül önfeledt érzés volt gyönyörű tájakon lovagolni. Ami különösen érdekes számomra a lovakban, hogy mivel nagyon érzékeny állatok, egy pillanat alatt átveszik a lovas lelki állapotát. Ha dühös vagy, vagy félsz, ő is dühös lesz vagy félni fog. Nem véletlen, hogy terápiás állatokról beszélünk.

Nagyon megbízom a lovas szakemberekben, és már egészen pici gyerekeket is szoktak lovagolni vinni" - mesélte a Ripost-nak Tóth Gabi.