Megszüntette a bíróság a csalás bűntettével vádolt énekes letartóztatását.

A 35 éves énekest már hosszú hónapok óta tartják letartóztatásban miután több mint háromszáz millió forintnyi tartozást halmozott fel 2017 óta.Avádirat szerint autókereskedőként 2017 nyarától csalásokat és sikkasztásokat követett el. Fekete Dávid a vádirat szerint egyre fenyegetőbb anyagi helyzete miatt kölcsönöket vett fel magánszemélyektől is, illetve egy banktól is.

Fekete DávidForrás: Fekete Dávid/Instagram

Kedden megszüntette a bíróság a csalás bűntettével vádolt énekes letartóztatását, de a döntés szerint a vádlott esetében a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés alkalmazása továbbra is szükséges, az azzal biztosítani kívánt célok más módon nem érhetők el.

A vádlott személyi körülményei rendeződni látszanak, családi kötődése kiskorú gyermekei iránti érzelmei a szökés elrejtőzés veszélye ellen hat. Lakhatása és megélhetése biztosítottnak látszik, emellett a bűnismétlés veszélye is csökken. A bíróság álláspontja szerint a szökés és bűnismétlés lehetőségének megakadályozása a bűnügyi felügyelet elrendelésével is elérhető, a bíróság által előírt magatartási szabályok ellenőrzése mellett - írta a Bors.