Lagzi Lajcsi állítása szerint sok száz más dal mellett a "Mikor a vodka a fejembe száll" című mulatós sláger is az ő szerzeménye, jogdíjat azonban nem kap utána, mert mint kiderült, nem az ő szerzeményeként tartják nyilván.

- 1999-ben egy esküvőn mulatozó fiatal hölgyek megkértek, írjak nekik egy dalt, de a kedvenc italuk, a vodka is legyen benne a nótában. Még aznap éjjel, hazafelé megszületett a Mikor a vodka a fejembe száll refrénje és a dallam is – emlékezett vissza a sláger születésére Lagzi Lajcsi, aki nem sokkal később barátját és zeneszerző társát, Hoffmann Sándort kérte fel, hogy írjon hozzá zenét. A dal felkerült egy 99-es kazettára, majd két évvel később újra kiadták, a jogvédő iroda pedig visszaigazolta a dal védettségét, azaz azt, hogy kik a szerzői.

Az áramlopásért börtönre ítélt Lagzi Lajcsi pénzt akar, azt mondja, jár nekiFotó: Csudai Sándor - Origo

Az évek alatt a dal szinte önálló életre kelt, alig volt olyan könnyűzenei előadó, aki ne vette volna fel a repertoárjába.

– Több mint 500 dalt írtam, és megmondom őszintén, amikor az iroda kiküldi a jogdíjakat, sosem néztem át tételesen a listát. Nemrég azonban beugrott, hogy milyen rég láttam ezt a címet a listában. Kiderült, azért, mert nem a saját szerzeményemként tartják számon. Felhívtam a jogvédő irodát, akiktől azt a tájékoztatást kaptam, hogy MC Hawer tradicionális dalként jelentette le ezt a slágert. Ez annyit jelent, hogy ez egy olyan dal vagy népdal, amelynek nem megállapítható a szerzője – mondta a Blikknek a börtönre ítélt Lagzi Lajcsi, aki szerint több mint 10 millió forint jogdíjtól eshetett el.

- Itt tulajdonképpen lopás történt, és szeretném megtudni, ezért ki a felelős. A jogvédő iroda? Hawer? Bármi is legyen az ügy vége, amely akár a pereskedésig is elmehet, szeretném, ha visszamenőleg kifizetnének minket.Hoffmann Sándor már nem él, de a felesége igen, akit szintén megillet a jogdíj Lagzi Lajcsi szerint.