Galambos Lajos azzal vádolja MC Hawert, hogy 10 millió forinttal rövidítette meg, mivel tradicionális dalként jelentette be az Artisjusnál a Ha a vodka a fejembe száll című dalt, amit Lajcsi állítása szerint ő maga írt. Most MC Hawer is reagált a vádakra.

"Több mint 500 dalt írtam, és megmondom őszintén, amikor az iroda kiküldi a jogdíjakat, sosem néztem át tételesen a listát. Nemrég azonban beugrott, hogy milyen rég láttam ezt a címet a listában. Kiderült, azért, mert nem a saját szerzeményemként tartják számon. Felhívtam a jogvédő irodát, akiktől azt a tájékoztatást kaptam, hogy MC Hawer tradicionális dalként jelentette le ezt a slágert. Ez annyit jelent, hogy ez egy olyan dal vagy népdal, amelynek nem megállapítható a szerzője" - mondta a Blikknek Lagzi Lajcsi.

Bármi is legyen az ügy vége, amely akár a pereskedésig is elmehet, szeretném, ha visszamenőleg kifizetnének minket. Sajnos, Sándor már nem él, de a felesége igen, akit szintén megillet a jogdíj" - tette hozzá.

Life TV

Most a történet másik szereplője MC Hawer is megszólalt az ügyben. "Vádnak én ezt nem nevezném. Én átdolgozóként lejelenthetem ezt a dalt, hiszen ha egy dalhoz hozzáteszek, akkor átdolgozóként is le lehet jelenteni." Emlékeztetett: ő maga írt egy rapbetétet a dalhoz. Miután az van ott, hogy tradicionális a dal, eszerint jelentettem be, és mint átdolgozó, aki szöveget írt hozzá. Mellesleg azóta sem kaptam egy büdös kanyit sem. Hogy honnan vette ezt, arról fogalmam nincs" - tette hozzá.

Mc Hawer

Arra a kérdésre, hogy mi lenne, ha a zenész perre vinné a dolgot, azt mondta: "Hát miért ne állnék elébe? Az Artisjus úgymond félhivatalos adatbázisa az a zeneszoveg.hu. Ezen a honlapon meg lehet nézni, hogy ki van feltüntetve ennél a dalnál. A Lajcsi semmilyen formában nincs sehol feltüntetve, csak Hoffman Sándor szövegíróként. Elég furcsa, hogy ő pattog. De nyilván minden jogi eszköze, meg sok pénze megvan, én nem akarok vele szembe menni, de mást lopással vádolni elég gáz

– zárta le a történetet a zenész.