MC Hawer értetlenül áll Lagzi Lajcsi vádjai előtt. Mint mondja, nem követett el bűncselekményt, sem plágiumot, amivel a sajtóban támadja őt a zenész.

Lagzi Lajcsi plágiummal vádolja MC Hawert. A zenész állítja, a mulatós sztár tradicionális dalként tüntette fel a szerzeményét, mintha nem lenne ismert a szerzője, így nem kellett jogdíjat fizetnie a szöveget jegyző Galambosnak és a zeneszerző Hoffmann Sándornak. Koczka Géza most reagált a történtekre: állítja, Lajcsi ki nem állhatja őt.

Azt is cáfolja, hogy Galambos Lajos miatta esett volna el tízmillió forintos jogdíjtól. A Mikor a vodka a fejembe száll című dal körüli kálváriáról a zenész a Mokkában beszélt.

"Egy hónappal ezelőtt úgy éreztem, jogos lenne lejelentenem, hogy egy rapszöveget írtam ebbe a műbe, de hogy jött ez most el húsz év után Lajcsinak, nem tudom, valamiért ő ezt nehezményezte. Ahelyett, hogy egy szerzői jogvédő irodához, inkább a sajtóhoz fordult" - mondta Koczka Géza, aki szerint ennek a tisztázásának sokkal korrektebb módját is választhatta volna a trombitás.

Lajcsi nem olyan, aki felhív, ő a sajtóban szeret erről először beszélni. Mint utólag kiderült, és láttuk a tegnapi Tények Extra adásában, megkérdeztek egy szerzői jogvédő illetékest, aki elmondta, nem is szerepel, mint szerző. Ezt aztán végképp nem értem – mesélte MC Hawer, majd azt is elárulta, a történtekről a médiából értesült, ugyanis őt senki nem kereste meg ez ügyben.

Azt is elmesélte, hogy korábban megsértette a zenészt, akitől utólag bocsánatot is kért, de válaszul Lajcsi kidobatta a helyszínről egy biztonsági őrrel.

Belátom, hogy hiba volt, nem gondoltam, hogy ettől nagyképű személy leszek a szemében. Nem követtem el sem bűncselekményt, sem plágiumot, én csak azt a részt szeretném magamnak a dalból, amit hozzátettem...– fűzte hozzá.