A nyári hónapokban is új részekkel, példaértékű női életutakkal folytatódik a Magyar nők, az M5 kulturális csatorna magazinműsora szombat esténként.

Nyáron is példátlan élettörténeteket ismerhetnek meg az M5 nézői. A XX. század egyik legnagyobb zongoraművészével, a háromszoros Kossuth-díjas Fischer Annie-val folytatódik a Magyar nők, a közmédia kulturális csatornájának női portréműsora. Az adásból kiderül, Fischer Annie hogyan vált ifjú tehetségből az egyetemes zenetörténetet formáló művésszé, milyen hatással volt korára és a jövő nemzedékére. Ennek feltárásában közeli ismerősei és szakértők működnek közre, akik új oldaláról láttatják, árnyalják személyiségét.

Forrás: Getty Images/Erich Auerbach

A Magyar nők következő epizódjaiban többek között a Magyar Hospice Alapítvány vezetőjét, Polcz Alaine-t, a középkor legismertebb szentjét, Árpád-házi Szent Erzsébetet, valamint Lwoff-Parlaghy Vilma portréfestő regénybe illő életét ismerhetik meg az M5 nézői.

A korábbi adások – mások mellett Szabó Magda, Keleti Ágnes, Cinka Panna és Aragóniai Beatrix történetével – 60 napig újranézhetők a műsor Médiaklikk-oldalán.