Kedden hallgatta ki újra a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, akiket megviselt a vallomástétel, ugyanis újra kellett élniük a tragikus este minden egyes pillanatát.

"Remélem, jó döntés születik majd a nyomozás végén. Kihallgattak a férjemet és engem is, mindent részletesen el kellett mesélnünk újra. Azt is el kellett mondani, hogyan találtunk rá Bernátra, a férjemet és engem is felzaklattak a történtek" - kezdte a színész édesanyja.

Nem volt könnyű, újra felszakadt a még be sem gyógyult sebek. Nehéz szívvel álltam a kihallgatás elé, ugyanis az első nyomozás eredménye nagy csalódás volt. Bár a fiamat semmi nem hozza vissza, szeretném, ha igazságot szolgáltatnának neki. Valaki vagy valakik itt hibáztak, és az Bernát életébe került" - mondta a Blikknek.

Fotó: Koncz Márton - Origo

A harmonikaművész tavaly december 31-én az otthonában halt meg, a halálát füstmérgezés okozta. Babicsek halálának éjjelén egy biztonságtechnikai cég járőre kiment a házhoz, és bár érzékelte, hogy füst árad ki a szellőzőn, ő azt kéménynek nézte. Noha a nyomozást egyszer már lezárta a rendőrség, a szülők panasszal éltek, ezért újra vizsgálják, történt-e mulasztás, s vajon megmenthették-e volna a színész életét, ha körültekintőbben jár el a cég.