Meglepő fordulat Oszter Sándor örökségével kapcsolatban

OSZTER Sándor; Oszter Sándor
Budapest, 2021. október 30. Életének 73. évében 2021. október 29-én meghalt Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész - közölte felesége, Failoni Donatella a Facebookon. A felvétel 2013. július 3-án, a művész budapesti otthonában készült. MTI/Beliczay László
Vágólapra másolva!
Egészen mostanáig mindenki úgy tudta, hogy a színészlegenda unokája, a 12 éves Hunor nevére száll majd a mesés vagyon. A végleges döntésről Oszter Sándor özvegye beszélt a Borsnak.
Vágólapra másolva!

Oszter Sándor tavaly október 29-én, 73 évesen halt meg. Rajongott diósjenői birtokáért, amelyhez többhektárnyi erdős terület, gazdaság, halastó és egy szemet gyönyörködtető vadászkastély a melléképületeivel is helyet kapott. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mekkora értékű vagyonról van szó - írja a lap, de annyi bizonyos, hogy

a vadászbirtokot néhány évvel ezelőtt 750 millióért kínálta.

A nagy értékű ingatlanokat és az anyagi javait halála után unokájára akarta hagyni, persze úgy gondolta, még életében rendezi a tartozást. Mostanáig mindenki úgy hitte, a színész unokája örökli a vagyonát, de komoly változások történtek a családi vagyont illetően.

Oszter Sándor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész 2013. július 3-án Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Beliczay László

A Bors megkereste a színész özvegyét, aki tisztázta a helyzetet, és elárulta, hogy az örökséget végül nem az a leszármazott kapja, akit hajdani férje eredetileg megnevezett. Failoni Donatella elmondta, hitvese döntéséről nem született hivatalos határozat, így a végakarata sem teljesült.

Nincs végrendelet. Az a nagy helyzet, hogy az unokámra nem szállt semmi. A lányomra és rám maradt, viszont én lemondtam az én részemről Alexandra javára, tehát minden az övé.

A későbbiekben sokkal egyszerűbb lesz intézkedni. Már én sem vagyok fiatal, ki tudja, meddig élek, ne kelljen ezzel még egyszer foglalkoznia - mondta a zongoraművész. Ez így egyszerűbb. Muszáj erre gondolnom, 76 éves leszek augusztusban, innentől kezdve minden nap egy ajándék - tette hozzá Oszter Sándor özvegye, aki imádott férje halála óta nem vágyik nyüzsgő társasági életre.