Ők lettek az idei év leggazdagabb magyar sztárjai

Majoros Péter, Majka, Rúzsa Magdi, Till Attila
Vágólapra másolva!
A Forbes magazin idén is összeállította a szokásos listáját, melyet egy komplex módszer alapján készítenek el minden évben. Az idei lista azonban tartalmaz nagy meglepetéseket, az évek óta első helyet elfoglaló Sebestyén Balázs idén csak a második helyen végzett és Rúzsa Magdi is előkelő helyezést ért el. Mutatjuk a húsz leggazdagabb magyar sztárt.
Vágólapra másolva!

Már kilencedik éve, hogy elkészíti a Forbes magazin „A legértékesebbb magyar celebek" top 20-as listáját, mely most egy teljesen új módszerrel készült el, ami meglepő változásokat eredményezett.

A Forbes módszertana hat kategóriában osztályozta a sztárokat 1-től 10-ig terjedő skálán:

ismertségük, láthatóságuk, kedveltségük, hitelességük, pénztermelő képességük és online jelenlétük került mérésre – ezek átlaga adja az úgynevezett Forbes-Celebindexet, ami egy-egy szereplő énmákájának értékét mutatja.

üzleti magazinként a celebek üzleti értékéről, énmárkájuk egészségéről és sikerességéről beszélünk, nem az érték alatt általában értett szellemi-erkölcsi megbecsülésről. A Forbes-Celebindexnek persze eleme a valódi teljesítmény és a profizmus is, amit a hitelesség kategóriában pontozunk, de ez még mindig csak egy része a teljes képnek" – magyarázza Knittel Martin, a magazin újságírója.


Az új módszertannak köszönhetően izgalmas helycserés támadásokat, nagy előzéseket és meglepő eséseket is látni a magyar sztárok toplistáján.

Sebestyén Balázs, a lista tavalyi győztese sokáig fej-fej mellett haladt Majkával a dobogó első fokáért: az ózdi rapper az egyik legnézettebb tévés műsorvezetőként végül sajtóemlítésekkel, címlapszereplésekkel és online jelenlétével előzte meg az így második helyre visszaeső Sebestyén Balázst.

Majka neve az elmúlt egy évben – többek között turnéjának, tévés műsorainak és háromnapos lagzijának köszönhetően – kikerülhetetlen lett, énmárkáját kemény munkával csúcsra pörgetve négy helyet átugorva lépett fel a Forbes „celeblistájának" élére. Rúzsa Magdi hasonlóan nagyot, hat helyet szökkent előre, az énekesnő idén először került fel a dobogóra.

A dobogón túl D. Tóth Kriszta és Schobert Norbert visszatért a Top 20-ba, új szereplőként pedig Szabó Zsófi és Rácz Jenő került fel a listára. Ha a kieső sztárokat nem figyeljük, az új módszertan legnagyobb esését Till Attila nevénél láthatják az olvasók: ő a tavalyi hatodik helyről zuhant a tizenhetedik pozícióba.


Így a dobogósok sorrendje:

1. Majka

Majka tv2

2. Sebestyén Balázs

Sebestyén Balázs Forrás: Facebook, Sebestyén Balázs

3. Rúzsa Magdi

Rúzsa Magdi Forrás: Rúzsa Magdi/Instagram


A teljes listát a linkre kattintva tekintheti meg.